Вијести, Регион

ДСС: У поруци из Берлина – ни речи о уценама Немачке

У ИЗЈАВАМА ШОКЕНХОФА И НИТАНА ПОСТОЈИ РАЗЛИКА САМО У РОКОВИМА

         ВЛАДА Србије треба да најзад отворено каже шта све подразумева безброј пута поновљена фраза да „Немачка подржава европски пут Србије”. Да отворено каже да, између осталог, то подразумева признавање независности Косова и потпуну усклађеност спољне политике Србије са спољном политиком Европске уније. Па да се онда грађани Србије о томе изјасне и да данас владајуће евроунијатске странке или одступе са власти или обезбеде легитимитет политици коју воде.

         Услови Немачке, тиме Европске уније, потпуно су јасни. После Андреаса Шокенхофа, посланика Хришћанско-демократске уније и Меркеловог поштара, који је у неколико наврата Београду већ уручивао захтеве Немачке, истоветне је поновио и Дитмар Нитан, посланик Социјалдемократске партије.

         Разлика је само у роковима који се Србији постављају. Његове су речи: „Ко год за пет или шест година буде владао у Београду биће стављен пред неминовност да је чланство у ЕУ могуће само уз признавање Косова”.

ДСС: У поруци из Берлина – ни речи о уценама Немачке

ДСС: У поруци из Берлина – ни речи о уценама Немачке

Због тога порука председника Владе упућена грађанима из Берлина и представљена као добра вест да „Немачка планира да до краја године одобри Србији 140 милиона евра”, несумњиво није најважнија коју су грађани Србије очекивали.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *