Вијести, Регион

ДСС: Ко је извршио притисак на посаду хеликоптера да по сваку цену лети за Београд?

ИЗВЕШТАЈ СКРИВА ИСТИНУ И ШТИТИ СУШТИНСКИ ОДГОВОРНА ЛИЦА ЗА ПАД ХЕЛИКОПТЕРА

  • Мора се дати проверљив одговор и на питање: зашто је и по чијој наредби наложен ризичан лет хеликоптера за Београд, упркос изузетно лошим временским условима, а не у Крагујевац до којег је првобитно био планиран превоз болесне бебе санитетским возилом или у Краљево? Без обзира на све даље поступке које ће тужилаштво да покрене у потрази за жртвеним јарцем

         ИЗВЕШТАЈ Комисије за основно испитивање удеса војног хеликоптера у којем је живот изгубило седам особа обилује контрадикторностима и његов садржај је очигледно политички инструиран и цензурисан.

         Сужавање истраге о узроцима пада војне летилице и сваљивање кривице на посаду хеликоптера по принципу „мртва уста не говоре“ и организаторе лета, потврђује јасну намеру да се сакрије пуна истина и заштите највише позиционирана цивилна и војна лица, која су суштински одговорна за трагедију.

         Да ли су то она за која је председник Владе Александар Вучић рекао да су под његовом заштитом и да их „не да“ или нека друга, могла би да утврди само објективна комисија која би слободно, без политичких притисака, спровела поштену и свеобухватну истрагу.

         На то актуелна власт очигледно није спремна.

         Извештај није пружио договор на бројна питања, међу којима су најважнија:

         – зашто је и по чијој наредби наложен ризичан лет хеликоптера за Београд, упркос изузетно лошим временским условима, а не у Крагујевац до којег је првобитно био планиран превоз болесне бебе санитетским возилом или у Краљево?

         – ко је извршио притисак на посаду хеликоптера да се лет за Београд обави по сваку цену, иако су метeоролошки услови били испод метеоролошког минимума за облачност и испод метеоролошког минимума видљивости, како и у извештају комисије стоји? У исто време су три путничка авиона због неповољних временских услова преусмерена да уместо на Сурчин слете на аеродром у Темишвару.

         – ко је и зашто извршио притисак на контролу лета да инсистира код посаде на слетању летилице на аеродром „Никола Тесла“?

ДСС: Ко је извршио притисак на посаду хеликоптера да по сваку цену лети за Београд?

ДСС: Ко је извршио притисак на посаду хеликоптера да по сваку цену лети за Београд?

Демократска странка Србије инсистира на јасним и проверљивим одговорима на ова питања без којих се истрага не може третирати као валидна, без обзира на све даље поступке које ће тужилаштво да покрене у потрази за жртвеним јарцем.

(саопштење Демократске странке Србије)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *