Вијести, Регион

ДСС И ДВЕРИ: Николићу, хоћеш ли због Телекома и против Вучића поднети кривичну пријаву?

ЗАПРЕТИЛИ ВЛАДИ ОРГАНИЗАЦИЈОМ ВЕЛИКОГ НАРОДНОГ ПРОТЕСТА

  • Не постоји ниједан економски разлог да се прода компанија која је у 2013. години остварила 15,3 милијарди динара профита, инвестирала у развој 14 милијарди динара, отплатила кредит од 200 милиона евра и 5,5 милијарди динара уплатила у буџет Србије

        ОДЛУКА Владе Србије да покрене процес продаје „Телекома Србија“ штетна је за државу Србију, њене грађане и наставак је вођења економске политике по диктату Међународног монетарног фонда.

        Скандалозно је да је Влада Србије остала глува и нема на упозорења ДСС и Покрета Двери, стручњака и синдиката да је продаја компаније економски и социјално неоправдана, штетна за научно-технолошки развој Србије и да носи велике безбедносне ризике.

        Не постоји ниједан економски разлог да се прода компанија која је у 2013. години остварила 15,3 милијарди динара профита, инвестирала у развој 14 милијарди динара, отплатила кредит од 200 милиона евра и 5,5 милијарди динара уплатила у буџет Србије.

        Евентуална продаја би довела до масовног отпуштања радника, о чему сведочи и искуство из региона где је око 50 одсто запослених у компанији добијало отказ. Преоријентација страног власника на своје подизвођаче и добављаче оставиће и домаће фирме без посла и довести до отпуштања великог броја инжењера и техничара који данас у тим српским фирмама раде.

        Захтевамо од Владе Србије да поништи одлуку о покретању продаје „Телекома Србија“, а председника Србије Томислава Николића питамо: да ли ће поднети кривичну пријаву против садашњег председника Владе Александра Вучића, како је то због продаје Телекома учинио 2011. године против тадашњег премијера Мирка Цветковића?

Телеком Србије или Српски телеком? / Фото архива Танјуга

Телеком Србије или Српски телеком? / Фото архива Танјуга

Упозоравамо Владу да ће, уколико од продаје Телекома не одустане, Демократска странка Србије и Покрет Двери организовати велики народни протест против ове приватизације, али и продаје ЕПС, пољопривредног земљишта и најзначајних државних ресурса, јер би тако грађани Србије постали кметови у сопственој држави.

(сајт Демократске странке Србије)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *