Регион

ДС: Београд на ивици амбиса, у њему се граде само нелегални објекти

БОЖОВИЋ: ГРАЂАНИ У 2016. НЕМАЈУ ЧЕМУ ДА СЕ НАДАЈУ, СНС НЕМА ЧИМЕ ДА ПОПУНИ РУПЕ У БУЏЕТУ

  • БАЛША БОЖОВИЋ: Београд је пред затварањем… У најлошијим годинама власти ДС, приходи од надокнаде за градско грађевинско земљиште били су око 100 милиона евра, а сада неће бити ни 20 милиона… У Београду се никада није мање градило легално, гради се искључиво и само нелегално и противзаконито

        ШЕФ одборничке групе Демократске странке Балша Божовић изјавио је да данас усвојена Одлука о накнади за градско грађевинско земљиште говори да градски челници и СНС немају решење шта ће да раде „са посрнулим буџетом и посрнулом економијом“ у главном граду.

        „Нисмо успели да нађемо ни минимум да подржимо ту одлуку, јер сматрамо да је она истински лоша и да не постоји никакав план… Ово је почетак понирања Београда“, рекао је Божовић новинарима у Скупштини града.

        Он је сматра да је Београд на ивици амбиса и буквално пред затварањем, те да ће се грађани у наредној години суочити са још већим поскупљењима и порезима.

        У Београду се, тврди, „више ништа не гради, сем незаконитих објеката“, с обзиром да је, додао је, кроз Закон о озакоњењу „СНС тајкунима обезбедила да легализују нелегалне објекте“.

        Божовић је додао и да грађани немају чему да се надају у 2016. години, а да је све што се данас могло чути на седници Скупштине града, „нервоза оних који воде град“.

        Градска власт је, према његовим речима, нервозна, што, како каже, разуме, „јер нема решење како да надомести рупе у буџету које ће бити извесне“.

        „Наредна градска власт имаће велике тешкоће да затвори све рупе власти СНС-а. Сматрамо да је ово пресипање из шупљег у празно, а данашња одлука очајничка“, навео је Божовић.

        Према његовим речима, „у најлошијим годинама“ власти ДС, приходи од надокнаде за градско грађевинско земљиште били су око 100 милиона евра, а сада неће бити ни 20 милиона, што говори о посрнулој грађевинској индустрији у граду.

        „У Београду се никада мање није градило легално, гради се искључиво и само нелегално и противзаконито“, рекао је шеф одборника ДС.

Шеф одборничке групе Демократске странке Балша Божовић

Шеф одборничке групе Демократске странке Балша Божовић

Божовић је закључио да је „Београд пред затварањем“, и да данашња дешавања на седници градског парламента на којој су, тврди, „опозициони одборници добијали опомене, удаљавани са седнице и искључивани су им микрофони“, показују нервозу јер градска власт није спремна да чује аргументе у име грађана „који живе све лошије“.

(изјава шефа одборничке групе Демократске странке Балше Божовића)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара