Вијести, Регион

Држава против синдиката – подмукло?

Б92: Преговарач “из сенке”

Б92 одлучује када ће се завршити штрајк у просвети

Штрајк просветних радника који је у току, изазвао је велику пажњу медија. Извештавање медија је, уз неке изузетке, све време јако коректно. Сада, када је штрајк ушао у фазу интезивних преговора, медији су синдикатима потребни још више него раније, да преносе истину за добро свих нас: и професора, и родитеља, и ученика, и на томе им се синдикати захваљују!

Међутим, нашао се један медиј који је, иако до сада уопште није пратио штрајк просветних радника, решио да објави истину како она не стоји, и то у моменту када се одвијају преговори, у моменту када преко два месеца штрајкује преко 1.000 школа и њихов број се из дана у дан повећава, у моменту када премијер зове из Давоса да пита за штрајк просветних радника.

Наиме, Б92 је, преневши делове саопштења четири синдиката просвете, „уређивачким пером“ додао наслов који нема никакве везе са текстом, већ шаље супротну поруку. Тај наслов је гласио: „Могућ прекид штрајка, чека се Влада“.

Дакле, у званичном саопштењу синдиката стоји да „сви синдикати настављају штрајк“, а Б92 је тај део избацио, а додао наслов супротне садржине.

Овим писмо скрећемо пажњу родитељима, ученицима, својим колегама и целој јавности да је, од 23. јануара 2015, и Б92 учесник преговора, али „из сенке“.

Отворено писмо свим медијима (изузев медију чији је назив „б92.нет“)

Отворено писмо свим медијима (изузев медију чији је назив „б92.нет“)

Сви имамо своју одговорност за лоше стање у образовању, и наставници, и Министарство просвете, и Влада, али одговорност за Б92 не постоји. За наставнике су прописане инспекције и откази, министри могу да падну, али за Б92 нема „васпитних мера“. Он може да објављује шта хоће! Он може „из сенке“ да прекида штрајкове иако они и даље трају.

Извор: ФБГ (http://www.fbg.org.rs/b92-pregovarac-iz-senke/)

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *