Вијести, Регион

Додика дочекали Емир Кустурица и Моника Белучи

СЛАВНИ РЕДИТЕЉ НА КЛОБУКУ ИЗНАД ТРЕБИЊА СНИМА ФИЛМ НА „МЛЕЧНОМ ПУТУ”

ДОДИК: Дошао сам да подржим свог пријатеља Кустурицу да издржи на овом великом и врло значајном пројекту, не само за њега, већ и за Требиње и целу Републику Српску

КУСТУРИЦА: Раније су пријатељства била авантуристичке природе, али ово је конструктивно, које траје дуго година и надам се да ће такво остати и у новим пројектима после октобарских избора

БЕЛУЧИ: Драго ми је што поново радим са Кустурицом, одушевљава ме његова енергија и професионализам. Филм је врло емотиван и диван, насилан и поетичан у исто време

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик данас је на Клобуку, изнад Требиња, посетио филмску екипу Емира Кустурице, те присуствовао снимању сцена за филм „На млечном путу”.

Додика је на Клобуку, осим Кустурице, дочекала и многобројна филмска и глумачка екипа, укључујући Монику Белучи и Слободу Мићаловић.

Председник Републике Српске истакао је да је дошао да подржи свог пријатеља Кустурицу да издржи на овом великом и врло значајном пројекту, не само за њега, већ и за Требиње и целу Републику Српску.

„Ово је доказ његове могућности да после дуго година није уморан, већ да је још инспирисан да ради такве пројекте са великим амбицијама”, истакао је Додик.

Он је изразио задовољство што се такав пројекат ради управо у Републици Српској и што може да присуствује снимању бар један дан, те захвалио Кустурици на томе.

Додик је подсетио на пријатељство са Кустурицом које, како је рекао, траје још из времена предратне Југославије, напомињући да су их повезале неке политичке и друге заједничке вредности и да су постали истински пријатељи са истим животним вредностима.

Кустурица је изразио задовољство посетом председника Српске, истичући да је то „једно конструктивно пријатељство”.

„Раније су пријатељства била авантуристичке природе, али ово је конструктивно, које траје дуго година и надам се да ће такво остати и у новим пројектима после октобарских избора”, рекао је Кустурица.

Одговарајући на питање о свесности Требињаца о значају филма и промоцији града, Кустурица је рекао да Требиње „није један човјек, већ више људи-више ћуди”.

„Требиње је град који је мени близак срцу, са људима који ту живе лепо. Пиће попијем и имам утисак да сам добродошао у ово место. Да ли је неко свестан или није није толико битно. Код нас је ситуација, нажалост таква, да свест дође на крају, па када тај неко оде далеко кажу: `Јој, није баш он лош толико како сам ја мислио`”, рекао је Кустурица.

Италијанска глумица Моника Белучи, која тренутно снима на Клобуку, срдачно се поздравила са Додиком, након чега је изјавила да јој је драго што поново ради са Кустурицом, те да је одушевљава његова енергија и професионализам.

Додика дочекали Емир Кустурица и Моника Белучи

Додика дочекали Емир Кустурица и Моника Белучи

Она је навела да је „филм врло емотиван и диван, насилан и поетичан у исто време”, те посебно истакла добру сарадњу и дружење са глумицом Слободом Мићаловић.

Мићаловићева је истакла да јој је велика част што, првенствено, сарађује са Моником Белучи, а потом и са Кустурицом, додајући да јој је ово остварење сна.

(Срна)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *