Регион

Додик: Тврдње о мом рушењу су чиста спекулација

027203

Председник Републике Српске (РС) и лидер Савеза савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик изјавио је данас да су тврдње о наводним договорима у Минхену о његовом рушењу “чисте спекулације и беспотребна халабука медија”.

Он је у Бањалуци поручио да је изабран на демократским изборима и да прихвата само оно што је демократски изражена воља грађана.

Додик је на конференцији за новинаре рекао да неки користе ово време за пласирање одређених “трачева”, износећи примедбе на рачун појединих бањалучких аналитичара који су ових дана критиковали његов рад.

Медију су раније јавили да је на једној међународној конференцији у Минхену недавно разговарано о “потпуном сламању Републике Српске и неутралисању њеног председника Милорада Додика”, а наводно је свака невладина организација, укључена у тај пројекат, добила задатак шта треба да ради.

Додик је казао да СНСД подржава процеш ревизије приватизација за које се сумња да су спроведене на незаконит начин, због чега је позвао надлежне институције да отпочну ревизију спорних приватизационих процеса, на које указују мали акционари.

Он тврди да би, ако буде позитивних економских кретања, у јуну ове године плате буџетским корисницима могле да буду враћене на ниво на којем су биле пре него што су смањене за десет процената.

Лидер СНСД-а је поручио да ће његова партија подржати СДС-ов закон о испитивању порекла имовине, ако правници потврде да је конзистентан и проводив.

Додик, међутим, тврди да је закон који је предложио СДС “непроводив и не постоји нигде у свету, као и да је нестручно урађен”.

Он је говорио и о мерама које ће владајућа странка у РС предузимати за побољшање стања у области привреде, пољопривреде, здравства, као и о најављеним инвестицијама.

(Бета)

Коментариши чланак

Коментара