Вијести, Регион

ДОДИК: Тражићу од Путина помоћ за поплављену Републику Српску

ОТПУТОВАО У РУСИЈУ – ПРИСУСТВОВАЋЕ МЕЂУНАРОДНОМ ЕКОНОМСКОМ ФОРУМУ У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ

  • Најавио уочи поласка да ће разговарати о могућој дугорочној подршци Републици Српској – у економском и финансијском смислу

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик отпутовао је у Русију ради учешћа на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу, што ће искористити за разговоре о хуманитарним питањима и помоћи коју Српској може да пружи Руска Федерација.

         Додик је рекао да ће разговарати са руским председником Владимиром Путином, од кога ће затражити помоћ за санирање последица поплава у Српској.

         „Кључни догађај је састанак са председником Путином. Упознаћу га са ситуацијом и видети на који начин и шта може да направи на дугорочној подршци Републици Српској у економском и финансијском смислу“, рекао је Додик за Радио-телевизију Републике Српске пре одласка.

         Председник Српске ће се током посете Русији састати и са представницима „Газпрома“, „Зарубежњефти“ и другим традиционалним партнерима Српске.

         Истакао је да је одлазак у време кризне ситуације неопходан јер Република Српска у овом моменту не може сама да санира последице катастрофе.

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик

„Битно је да се састанем са председником Путином. Морамо у наредним данима разићи се по свету и покушати наћи што је могуће већу помоћ, јер опсег штета од поплава превазилази могућност за санацију Српске“, истиче Додик.

Економски форум у Санкт Петербургу одржава се до петка, 23. маја.

Срна

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *