Вијести, Регион

ДОДИК: РАФИНЕРИЈА НАСТАВЉА ДА РАДИ

БРОД, 18. СЕПТЕМБРА /СРНА/ – Кандидат СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске Милорад Додик рекао је на митингу СНСД-а у Броду да након посјете Кремљу и предсједнику Русије Владимиру Путину може рећи да Рафинерија нафте у Броду сигурно наставља да ради.

избори 2014

ДОДИК: РАФИНЕРИЈА НАСТАВЉА ДА РАДИ

„Сјећам се Брода из предратног периода, а исто тако врло добро, као и ви, када Рафинерија није радила. Морамо бити захвални Русији и руском народу, јер је њихова подршка итекако битна за наш опстанак и развој“, рекао је Додик.

Он је на препуном тргу испред спортске дворане у Броду на предизборном митингу СНСД-а истакао да је гасовод „Јужни ток“ гаранција развоја Српске и додао да у Сарајеву неће бити ниједне одлуке без одлуке о „Јужном току“.

Додик је рекао да Република Српска има и шансу и потенцијал, те додао да Српска има добре односе са Србијом, добре партнерске односе са Хрватском и пријатељске односе са Русијом и Израелом.

„Ми хоћемо да будемо партнери, а не поданици. Наш циљ је јака и неупитна Република Српска“, рекао је Додик.

Он је поручио да се у Републици Српској мора озбиљно радити. „Крајње је вријеме да разумијемо односе који владају у савременом свијету. Ја нисам ратни лидер и никога нећу увести у ратне сукобе, али ћу досљедно и упорно штитити интересе и загарантована права Републике Српске“, рекао је Додик.

Он је истакао да ЕУ мора више да уважава, а не понижава. „Република Српска има највеће инвестиције у овом региону: градимо двије термоелектране, хидроцентрлу код Рудог, аутопут Бањалука-Добој и многе друге значајне инвестиционе пројекте. Ја сам одлучио да никоме ништа не попуштам, не смијем попустити, јер представљам нормалан свијет. Ја вас никада нећу издати и нећу одустати од одбране и развоја Републике Српске“, рекао је Додик.

Додик је поручио да СНСД жели стабилну Републику Српску, да сваки њен дио буде напредан и развијен.

„Увјерен сам у напредак Брода и комплетне ове регије. У наредном периоду не смијемо изгубити ниједно наше право. Живим за дан када ће Република Српска бити самостална“, рекао је Додик.

Кандидат за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да су све владе СНСД-а, Додикова, њена и влада Александра Џомбића, биле успјешне и иза њих су остајала дјела.

„Борили смо се за развој Републике Српске и за сваког њеног грађанина. И поред бројних свјетских проблема попут економске кризе и незабиљежених поплава нисмо смањивали ни плате нити пензије, ни било која друга социјална давања и субвенције“, рекла је Цвијановићева.

Она је као успјехе актуелне владе, на чијем је челу, навела спашавање Фабрике глинице „Бирач“ из Зворника са 1.000 радних мјеста, коју је лидер ПДП-а Младен Иванић багателно продао снижавајући јој цијену на најнижу могућу мјеру.

„Опозиција која се сада нуди није ништа ново, већ стара добро позната понуда чија дјела су већ виђена. Све је исто, само са понеком бором више. Одговорно тврдим да овдје нема никаквог савеза, а исто тако ни никаквих промјена. Питам их кога то они обмањују и фарбају“, истакла је Цвијановићева.

ДОДИК: РАФИНЕРИЈА НАСТАВЉА ДА РАДИ

ДОДИК: РАФИНЕРИЈА НАСТАВЉА ДА РАДИ

Носилац листе за посланике у Народној скупштини Републике Српске у Изборној јединици четири Игор Жунић рекао је да је сигуран да ће гласачи у Броду одлучити исправно и вјерује у побједу СНСД-а, јер је ова регија и на посљедњим изборима била „главна ударна песница“. „СНСД је показао и у Броду како се развија овај град“, рекао је Жунић.

На предизборном митингу представљени су кандидати за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ. На митингу су говорили и предсједник ОО СНСД Брод и актуелни начелник Илија Јовичић, те кандидати за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице четири Ружица Маслић и Горан Гарачић.

Извор: Срна

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *