Вијести, Регион

ДОДИК: Политика СДС и Младена Босића опасна по републику Српску

ПОЛИТИКА СДС-а и Младена Босића је јасна и опасна за Републику Српску, јер они покушавају да обесмисле одређена важна питања која су власништво свих у РС, као што је то питање референдума.

Ово је данас у Бањалуци изјавио Милорад Додик, председник РС и лидер СНСД-а, поновивши да је у том погледу политика СНСД-а јасна.

„Када и ако се створе услови, овај народ треба да одлучује о својој судбини и то је наша политика, а то Босићу не одговара. Његов покушај да обезвреди РС кроз причу о малој РС говори о томе да је она само мала када је воде мали људи, када су је они водили”, рекао је Додик новинарима током церемоније отварања моста у Карановцу, код Бањалуке.

Он је додао да су ставови СДС-а ”апсолутно ретроградни за саму политику и саму позицију РС”.

„Босић и СДС су пробосански оријентисани и они не желе да сакрију своје политике. Они немају ништа ново, све је старо и рециклирано”, закључио је Додик.

На питање да ли је упознат с „Белом књигом” СДС-а, Додик је одговорио „да нема било шта битно да каже за њих и њихов програм”.

„Ради се о рециклираним политикама и рециклираним људима. То су исти људи и ако некоме могу да продају идеју о томе да су нешто ново и да доносе промене, онда је тај наиван”, закључио је Додик, не спорећи право СДС-у „да делује на начин како мисле да треба”.

Осврнувши се на идеју Петра Ђокића, лидера СП-а, о укидању надзорних и управних одбора у предузећима, Додик је рекао да је то немогуће.

Милорад Додик, председник РС

Милорад Додик, председник РС

„Морају да постоје учешћа одређених структура, али сасвим сигурно то може бити рационализовано. Као што је Влада већ кренула путем извршавања деакумулације било каквих функција у том погледу”, навео је Додик.

 

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *