Вијести, Регион

ДОДИК: Кацин је антисрпска вуцибатина са којом нећу ни да разговарам

ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ ОДРЕАГОВАО НА ВЕСТ ДА БИ СЛОВЕНАЦ МОГАО БИТИ ПОСТАВЉЕН ЗА НОВОГ ШЕФА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ У БИХ

  • ФАКТИ: Ваљда нисте заборавили: Јелко Кацин је жарио и палио по Београду и Србији. Понашао се и прошиптарски и (не баш увек прикривено) антисрпски – а нико му ни трећину од овог Додиковог никада није рекао. Ни њему ни његовим газдама у Бриселу. Није, зато што је на том плану Српска суверенија од Србије и што Додик има лични суверенитет који нису имали ни Коштуница, ни Тадић, а немају сада ни Николић ни Вучић…

        ПРЕДСЕДНИК Српске Милорад Додик оценио је да је Јелко Кацин неприхватљив као кандидат за новог шефа делегације Европске уније у Босни и Херцеговини.

         „Он је политичка вуцибатина, која покушава да одржи неки свој утицај. Оријентисан је промуслимански, као што је био оријентисан прошиптарски у случају Косова“, истакао је Додик за „Политику“.

        Он је нагласио да би пристајање Брисела на предлог Словеније да Кацин буде постављен за новог шефа Делегације ЕУ у БиХ значило да Европа не ради озбиљно и да потпуно игнорише реалност.

         „Кацин је потпуно неприхватљив сарадник“, напоменуо је Додик.

        Председник Српске је оценио да ће, уколико Кацин дође у БиХ, сви разговори БиХ о Европи бити заустављени.

         „Ја нећу са њим да разговарам. Он се показао као антисрпски оријентисан и немам намеру да губим време са таквим људима који би овде дошли и иживљавали неке своје фрустрације и покушавали да нас још више оцрне. Никакве врсте разговора са њим, ако буде на функцији, не долазе у обзир“, поручио је Додик.

        Он каже да, ипак, не верује да ће Европа бити толико неозбиљна и упозорава да би Кацинов долазак даље усложнио односе БиХ са Европом.

Милорад Додик

Милорад Додик

„Он ће покушати институционално да искористи неку снагу, али морам рећи да су они толико јаки колико ми њих пустимо да су овде важни… Наравно да Европу треба уважавати, али ако Европа пошаље један тако неозбиљан предлог овде, онда је велико питање какав однос имате према самој Европи“, закључио је председник Републике Српске.

Срна

Извор: Факти.рс

Мирослав Миле Кнежевић: Оправдана реакција и тачна констатација. Коју треба да подржи све и једна политичка партија из Републике Српске, поготово ако бране и заступају интересе Републике Српске и Српског народа. И то одмах и без икаквог устезања. Јер ово је испит из родољубља и патриотизма сваког оног човека који се Српским политичарем назива. Е, ово је испит за све политичаре и сад ће све маске пасти. Јер ово је напад на Републику Српску и то онај најперфиднији од стране ЕУ. А поготово ради чињеница, да је Ј. Кацин учествовао у ратним злочинима над Српским војницима и на блаћењу нас Срба, са најгнуснијим оптужбама и највећим лажима о карактеру и особинама Српског народа. Те је тим својим дјеловањем доприно и те како на оцрњавању Српског народа у очима целог света. И онај политичар, који га сад не бојкотује и не тражи да се такав шљам, ратни злочинац не шаље у БиХ, односно Републику Српску, ни мало није бољи за Српски народ од Ј. Кацина. Јер не може и не смије, никоме, садбити изговор то је иницирао Додик, јер у питању је исправан став, а република Српска је изнад сваког појединца и сваке партије или странке. Тако да је небитно, ко ово тражи, ко какве односе и са ким у Републици Српској има, јер у питању је Република Српска, а не партија или појединац. И ако се јединствено и колективно не супротставимо овој подвали од ЕУ, шљам и ратни злочинац Ј.Кацин ће да направи несагледиву штету Српском народу, а поготово Републици Српској. Е па драги Српски политичари на вама је да сада покажете колико знате, колико вредите и колико вам је стало до Републике Српске и Српског народа. Ја своје каза, јавно, и испуних своју грађанску дужност и обавезу, износећи веродостојне и истините чињенице пред Српску јавност и грађане, а сад сте ви на потезу. Јер оваква ствар, није игра, и овде не може бити трговине и подвала или одлагања.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *