Вијести, Регион

ДОДИК БАЊАЛУЦИ: Никад ме није било срамота што представљам Српску и што сам Србин

СНСД ЖЕЛИ ДА СА КОАЛИЦИОНИМ ПАРТНЕРИМА ВЕЋ У ПОНЕДЕЉАК – ФОРМИРА НОВУ ВЛАДУ

  • ЦВИЈАНОВИЋ: „У Сарајево идем са заставом у бојама Републике Српске а не са белом заставом са којом иде мој противкандидат. Гаранција сам да се неће доносити одлуке штетне за РС али и одлуке штетне за наше пријатеље у свету”

         ЖЕЛИМО да већ у понедељак са својим коалиционим партенерима формирамо нову структуру владе, након победе у коју смо убеђени – поручио је Милорад Додик, кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за председника РС, на завршној трибини СНСД-а у Бањалуци, одржаној на Тргу Крајине.

         „Дошао сам овде да са вама ширимо љубав и да градимо нову будућност и стабилност и РС на понос свих нас коју ћемо оставити нашој деци да живе овде”, казао је Додик, обраћајући се присутним симпатизерима.

         Поручио је да је урађено све да народ у РС не буде потлачен и понижен, те да му је сваки човек у РС битнији од свих страних амбасадора заједно.

         „Радио сам предано и никада нисам одустао а никада ме није било срамота што представљам РС и што сам Србин”, казао је Додик.

         Изјавио је да је убеђен и у победу Жељке Цвијановић за српског члана Председништва БиХ.

         „Такође, желим да наставим да обављам функцију председника представљајући Републику Српску са пуно снаге и ентузијазма и бранећи њене интересе”, рекао је Додик.

         Оценио је да су политички противници покушали да обезвреде све велике пројекте које је СНСД са коалиционим партнерима реализовао, као склопљене везе и пријатељства са великим светским државницима, али да је то било безуспешно.

         Жељка Цвијановић, кандидат коалиције за члана Предсједништва БиХ, казала је да очекује признање за оно што је урађено у претходним годинама.

         „Најстабилнија смо коалиција, која може да функционише без проблема и да омогући политичку стабилност и економски развој РС”, нагласила је Цвијановићева.

         Обраћајући се присутнима, поручила је да у Сарајево иде да брани интересе народа РС.

         „У Сарајево идем са заставом у бојама Републике Српске а не са белом заставом са којом иде мој противкандидат. Људи смо који имамо став и не бојимо се да га кажемо. Гаранција сам да се неће доносити одлуке штетне за РС али и одлуке штетне за наше пријатеље у свету”, поручила је она.

ДОДИК БАЊАЛУЦИ: Никад ме није било срамота што представљам Српску и што сам Србин

ДОДИК БАЊАЛУЦИ: Никад ме није било срамота што представљам Српску и што сам Србин

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице три Игор Радојичић поручио је вечерас како су поруке са скупова СНСД-а биле да људи мирно без притиска и протеста изразе своју вољу на изборима.

„Свуда смо говорили о потреби да задржимо политичку стабилност и чврсту РС и управо зато је наш слоган за побједу Српске. Тражим да 13. октобра можемо подвући црту и формирати стабилну власт са коалиционим партнерима”, казао је Радојичић.

Небојша Радмановић, председник Извршног одбора СНСД-а поручио је да је странка урадила све оно што је и обећала грађанима.

„Зауставили смо пропадање РС коју су они прије нас уништили скоро до нуле као и спречили унитаризацију БиХ која је крупним корацима напредовала, а представнике међународне заједнице који су спроводили силу смо вратили на своје место”, казао је Радмановић.

Емир Кустурица, прослављени српски режисер казао је како је питати се за кога гласати на наредним изборима, било исто као и питати се да ли треба стајати на зими у сред ливаде или се огрејати крај пећи.

Позвао је окупљене да подрже Додика и Цвијановићеву, јер како је рекао само они могу очувати слободу у којој живе грађани РС.

Скуп је протекао мирно и без инцидената, а завршен је спектакуларним ватрометом.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *