Вијести, Регион

ДОДИК: Ако Шиптари имају право на две државе – зашто то право не могу имати и Срби?!

У БРЧКОМ НАЈАВИО ВРАЋАЊЕ НАДЛЕЖНОСТИ КОЈЕ СУ МЕЂУНАРОДНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ И ЊИХОВИ ПРЕДСТАВНИЦИ У БИХ ОДУЗЕЛИ СРПСКОJ

  • Кандидат СНСД-ДНС-СП за српског члана Председништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да ће после 12. октобра у Сарајево ићи са бојама Републике Српске, а не са белом заставом. „Тамо не идем ради каријере, већ идем да браним оно што је наше”, поручила је Цвијановићева

         КАНДИДАТ своје странке и ДНС и СП за председника РС Милорад Додик поручио је вечерас да РС никад није била институционално јача него што је данас.

         „Ми смо равноправни сувласници Брчко дистрикта и никада овде нећемо изневерити, нити издати своје грађане”, рекао је Додик на централном предизборном митингу СНСД-а Брчком.

         Он је најавио да ће ускоро бити покренуто питање враћања надлежности које су разне међународне институције и њихови представници у БиХ одузели Српској.

         „Наш циљ је да Република Српска буде што мање ентитет, а што више држава. Ако Шиптари имају право да имају две државе, зашто то не могу и Срби”, упитао је Додик.

ДОДИК: Ако Шиптари имају право на две државе – зашто то право не могу имати и Срби?!

ДОДИК: Ако Шиптари имају право на две државе – зашто то право не могу имати и Срби?!

Кандидат СНСД-ДНС-СП за српског члана Председништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да ће после 12. октобра у Сарајево да иде са бојама Републике Српске, а не са белом заставом. „Тамо не идем ради каријере, већ идем да браним оно што је наше”, поручила је Цвијановићева.

Учесницима вечерашњег предизборног скупа обратио се и носилац листе СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ Никола Шпирић који је, између осталог, нагласио да само стрпљиви и трпељиви народи дочекају да имају своју државу.

„Ми у Сарајеву радимо под мотом `Република Српска пре свега, а БиХ докле треба`”, истакао је Шпирић.

На вечерашњем предизборном митингу у Брчком СНСД је представио своје кандидате за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице два и кандидате за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице шест.

(Срна)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *