Вијести, Регион

ЂУРИЋ: Нећемо дозволити да се на нашоj земљи ствара ни мала ни велика Aлбаниjа

„ДОК ПОСТОЈИ ДРЖАВА СРБИЈА – ОНА ЋЕ БИТИ СА СРБИМА НА СРПСКОМ КОСОВУ И МЕТОХИЈИ“

  • МИТРОВДАНСКО СРБОВАЊЕ ПО БРИСЕЛСКОМ СПОРАЗУМУ: Ми имамо право да овде будемо, да будемо оно што јесмо, јер смо своји на своме – рекао је Марко Ђурић окупљеним грађанима у центру северног дела Косовске Митровице

        ДИРЕКТОР Владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас у Косовској Митровици да се неће дозволити стварање „ни мале ни велике Албаније“ и да је Србија међу српским народом на Косову и Метохији.

      Ђурић је у име државе Србије поручио окупљеним грађанима у центру северног дела Косовске Митровице да „док постоји држава Србија она ће бити са њима на српском Косову и Метохији и у Косовској Митровици“.

    Ђурић је са сарадницима данас присуствовао обележавању Митровдана – градске славе Косовске Митровице.

    „Сваки град на Косову и Метохији је град страдалник и град мученика, а Косовска Митровица је град који је и страдалник и мученик и херој. Цела Србија зна која је улога Косовске Митровице за српски народ на Косову и Метохији и цела Србија зна за искушења кроз која сте ви који овде живите прошли у претходних 15 година“, рекао је Ђурић.

       Он је, обраћајући се грађанима који су се окупили у центру града где је резан славски колач, поручио да је на представницима државе велика одговорност да свима који овде живе пруже руку.

       Ђурић је додао да је велика и одговорност да се свима који овде живе поручи „да ми имамо право да овде будемо, да будемо оно што јесмо, јер смо своји на своме“ и да се не боримо ни зашта што је туђе.

     „Тражимо и боримо се само за оно што је наше, ни од кога не желимо ништа да узмемо, желимо да сами себи градимо и помогнемо. Ако нећемо никоме да помогнемо ми нећемо ни одмагати“, казао је Ђурић.

        Директор Канцеларије Владе Србије за КиМ је нагласио да „нећемо дозволити да се на нашој земљи ствара ни мала ни велика Албанија, нити да се Србима који овде живе вековима и Српској православној цркви одузимају њихова права“.   

Mарко Ђурић у Kосовскоj Mитровици

Mарко Ђурић у Kосовскоj Mитровици

Ђурић је грађанима Косовске Митровице честитао градску славу обећавши да ће заједно са својим сарадницима уложити све своје снаге да буде више слоге, више јединства и снаге који су, како је оценио, преко потребни како би истрајали на овим просторима.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *