Вијести, Регион

“Дело”: Београд награђен шаргарепом која још није никла

(Блиц)

Брисел је наградио Београд шаргарепом која још није никла, а да би била добра за супу треба је редовно заливати, пише данас словеначки дневник “Дело” поводом одлуке Европског савета о покретању приступних преговора са Србијом.

 

Srbija-i-EU – Иако у закључцима нема додатних услова (за почетак приступних преговора), вође Европске уније (ЕУ) не намеравају да упале зелено светло ако бриселски договор (о нормализацији односа с Косовом) не буде заживео у пракси”, пише лист и додаје да “Берлин још нема интереса да Београду, који је показао спремност да пресече косовски гордијев чвор, исплати награду”.

Лист такође каже да ће Србија, ако још уопште буде хтела да постане пуноправна чланица ЕУ, морати пре или касније да се помири са чињеницом да ће Приштина бити господар у властитом дворишту, без обзира на то да ли ће имплицитно и експлицитно признати Косово као независну државу.

Дело завршава коментар наводећи да “Вашингтон није сигнализирао да ће одступити од косовског пројекта, а да би и Брисел можда био осетљивији, али Берлин није спреман да увезе нерешено косовско питање”.

 

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *