Вијести, Регион

Дачић живи у уверењу да Тачи и Шиптари не знају шта желе

ГЛАВНИ ШИПТАР У ПРИШТИНИ РЕКАО ДА СРБИЈА НЕ МОЖЕ ДА ПРЕВАЗИЂЕ „СВОЈ ЕКСПАНЗИОНИСТИЧКИ МЕНТАЛИТЕТ”

  • Врхунско је лицемерје – оценио је ивица Дачић – оптуживати Србију за експанзионизам кад се покушава легализовање насилног и једностраног нарушавања њеног територијалног интегритета и кад се скоро свакодневно говори о Великој Албанији, чиме би се нарушио територијални интегритет још неколико земаља

        ПРВИ потпредседник Владе и министар спољњих послова Србије Ивица Дачић оценио је да изјава Хашима Тачија о експанзионистичком менталитету Србије показује да Приштина не зна шта хоће, дијалог или њихов монолог и слепо прихватање оног што они желе.

        У ситуацији када је бриселски дијалог статусно неутралан, потпуно је бесмислено одговарати на овакве Тачијеве провокације, поручио је Дачић, саопштило Министарство спољњих послова.

        „Оптуживати Србију за експанзионизам кад се покушава легализовање насилног и једностраног нарушавања њеног територијалног интегритета и кад се скоро свакодневно говори о Великој Албанији, чиме би се нарушио територијални интегритет још неколико земаља, врхунско је лицемерје”, рекао је Дачић.

        Он је додао да се Србија јасно определила за дијалог и стабилност у региону, али изгледа да се наша конструктивност у Приштини тумачи као наша слабост.

        „Тачију мора да буде јасно да су прошла времена када се са Србијом разговарало по принципу „узми или остави”, рекао је Дачић.

Дачић живи у уверењу да Тачи и Шиптари не знају шта желе

Дачић живи у уверењу да Тачи и Шиптари не знају шта желе

Косовски министар спољних послова оценио је данас да Србија покушајима подизања политичке галаме о наводним плановима за Косово показује да не може да превазиђе „свој експанзионистички менталитет из прошлог века”.

Тачи, који је и заменик косовског премијера, на свом фејсбук профилу је изразио разочарање таквим приступом „суседне земље која претендује да постане део европске породице”.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *