Регион

Дачић се и даље додворава Вучићу и поручује му: узми ме у владу, не питам за услове

АКО СПС ПРОЂЕ ЦЕНЗУС, А НАПРЕДЊАЦИ ГА НЕ БУДУ ХТЕЛИ – НАЋИ ЋЕ СЕ НА СЛЕПОМ КОЛОСЕКУ

  • Залупио себи сва друга врата: „За Социјалистичку партију Србије је немогућ сваки савез са Пајтићем који се мучи са биполарним поремећајем, па је пола у власти, пола у опозицији, и који хоће да мења власт у Србији, али никако не и у Војводини; или са манекеном пропале политике Тадићем, са Чедом Јовановићем, који говори да је Република Српска геноцидна творевина и који би признао Косово, са повампиреним Живковићем, са највећим аутономашем Чанком, или опасним и неконтролисаним националистима из Двери и ДСС-а и Српске радикалне странке

         ВЕЋ данима медији спекулишу фантазијом у којој Социјалистичка партија Србије и ја, после избора, мењамо стране и помажемо противницима премијера и лидера СНС Александра Вучића да формирају владу, изјавио је први потпредседник Владе и лидер СПС Ивица Дачић.

         „Помињу се `нож у леђа`, `издаја`, `ДОС и СПС заједно`… и убеђено се тврди да моја странка и ја тајно преговарамо, не само са опозицијом, него и са медијским противницима ове владе, пре свега са `Куриром`“, каже Дачић у ауторском тексту за сутрашњу „Политику“.
Он истиче да је због свега тога дужан да саопшти да не зна какав ће бити крајњи изборни резултат, пошто ће, како је додао, „избори, као што је и премијер рекао, бити тешки, поготово за СПС“.

         „Не знам ни које су све комбинације после избора могуће, нити ко ће све конкурисати за место у будућој влади Србије. Али, оно што сасвим сигурно знам, јесте да ни ја ни СПС немамо намеру да мењамо своје партнере, без обзира на резултат, могућности, па чак и без обзира на то да ли ћемо уопште конкурисати за учешће у власти“, напомиње Дачић.

         Подсећајући да су се социјалисти за савез са Александром Вучићем одлучили још 2012. године, због јасног програма и истих политичких циљева, Дачић напомиње да су СПС и СНС већ четврту годину у тој коалицији и у Влади Србије, делећи исте вредности, и та чињеница, како је додао, одређује и њихов однос према будућности.

         „Хоћемо реформе, хоћемо сигуран корак ка Европи, и хоћемо да посао, који је тада започет, буде завршен. Сваки савез са Пајтићем, који се мучи са биполарним поремећајем, па је пола у власти, пола у опозицији, и који хоће да мења власт у Србији, али никако не и у Војводини; или са манекеном пропале политике Тадићем, са Чедом Јовановићем, који говори да је Република Српска геноцидна творевина и који би признао Косово, са повампиреним Живковићем, са највећим аутономашем Чанком, или опасним и неконтролисаним националистима из Двери и ДСС-а и Српске радикалне странке – за Социјалистичку партију Србије је немогућ“, каже лидер СПС.

         Исто тако је немогуће, истиче Дачић, да се СПС удружи са „Куриром” и осталима који се ових дана здушно труде да оборе рејтинг Владе и њеног премијера.

Дачић се и даље додворава Вучићу и поручује му: узми ме у владу, не питам за услове

Дачић се и даље додворава Вучићу и поручује му: узми ме у владу, не питам за услове

„Управо зато свако релативизовање резултата рада владе кроз личне ставове појединца, као што је био Мркоњићев став о `Прокопу`, не само да наноси штету односима између СНС-а и СПС-а, него и одвлачи пажњу од погубних последица владавине ДОС-а после 5. октобра, јер и у случају `Прокопа` ДОС је зауставио тај пројекат, као што је зауставио и све остало у Србији. СПС сматра да је ово капитални пројекат, који је и поред опструкције ДОС-а током двехиљадитих управо ова влада успешно завршила“, навео је Дачић.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара