Вијести, Регион

Дачић и министри-социјалисти не бране Вучића и политику Владе

ТВРДИ ДА ЈЕ ВЕЋ ДОСАД УПОЗОРАВАО ПРЕМИЈЕРА ДА ЋЕ – КАД ЗАГУСТИ – „ОСТАЈАТИ САМ”

  • „Већ сам упозоравао премијера Вучића да ће, када до тога дође, остајати сам и у таквим борбама неће имати подршку коалиционих партнера” Показало се да сам био у праву” Евидентно је да нико из СПС не жели да брани став Владе Србије, као да је тендером за испумпавање воде руководио кабинет премијера, а не министарство рударства и енергетике на чијем челу је управо кадар СПС“
  • ФАКТИ: Потпредседник СНС и министар унутрашњих послова Небојша СТЕФАНОВИЋ оценио да тврдње Маје Коцијанчич и њена полемика са премијером Александром Вучићем „очигледно показују да, нажалост, само чланови Владе Србије немају право на своје мишљење, ни да то мишљење јавно изнесу”. Са којим правом се жалите – и коме – министре-потпредседниче? Па шта очекујете од Европске уније у којој главну речи воде доказани српски непријатељи који подржавају све околне конкуренте и непријатеље Србије?!

         ПОСЛЕДЊЕ тврдње портпаролке Европске комисије Маје Коцијанчич и њена полемика са премијером Александром Вучићем очигледно показују да, нажалост, само чланови Владе Србије немају право на своје мишљење, ни да то мишљење јавно изнесу, чак и када тиме желе да заштите интересе Србије и њених грађана, изјавио је министар унутрашњих послова и потпредседник СНС Небојша Стефановић.

         Откривајући позадину полемике с Бриселом, Стефановић је за „Вечерње новости“ рекао да „нисмо дозволили да на тендеру за испумпавање воде из копа `Тамнава` победи компанија чија је понуда била три пута скупља, већ смо посао поверили домаћој фирми – нисмо желели да бацимо 23 милиона евра грађана Србије.

         Стефановић каже како је знао да ће оваквих ситуација сигурно бити.

         „Већ сам упозоравао премијера Вучића да ће, када до тога дође, остајати сам и у таквим борбама неће имати подршку коалиционих партнера. Показало се да сам био у праву. Евидентно је да нико из СПС не жели да брани став Владе Србије, као да је тендером за испумпавање воде руководио кабинет премијера, а не министарство рударства и енергетике на чијем челу је управо кадар СПС“, рекао је он.

         Стефановић каже да је и приликом недавне расправе о буџету било јасно да социјалисти неће јавно бранити ставове Владе и да не желе никоме да се замерају, чак и када се ради о теми којом руководе.

Министар унутрашњих послова и потпредседник СНС Небојша Стефановић

Министар унутрашњих послова и потпредседник СНС Небојша Стефановић

„Тада су реформске потезе Владе заступали једино чланови коалиције окупљене око СНС, док су министри СПС остали по страни. Свој став о овој теми сам више пута јавно износио. Истакао сам то и на недавној седници Председништва СНС, а поновићу га и на предстојећој седници Главног одбора. Надам се да ће ме премијер Вучић разумети“, рекао је Стефановић.

(Танјуг)Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *