Вијести, Регион

Цвијановић: Основни циљ – промоција интереса Српске

145836

БАЊАЛУКА – Приоритет Представништва Републике Српске у Вашингтону биће потреба да се промовишу интереси и ставови Републике Српске, те да се Српска посматра као мјесто за улагање, рекла је предсједник Владе Српске Жељка Цвијановић.

Цвијановићева је, након свечаног отварања Представништва Српске у Вашингтону, изјавила да је ово осмо представништво Републике Српске у свијету и да је Вашингтон важно мјесто за промовисање активности Српске.

Према њеним ријечима, улога Представништва у Вашингтону јесте да појасни ставове Републике Српске и успостави сарадњу са потенцијалним партнерима која ће бити на добробит свих.

Она је појаснила да то што се ради у интересу Републике Српске, не значи да се ради против интереса неког другог, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Цвијановићева је нагласила да би постојање и рад представништава Републике Српске требало да буде компатибилно са потребама цијеле регије.

„Отварањем Представништва у Вашингтону, Република Српска наставља са попуњавањем мреже својих представништава онако како је то и планирано“, навела је Цвијановићева.

Она је додала да je важно да мрежа представништава Српске буде већа и шира у будућности.

Представништво Републике Српске у Вашингтону Цвијановићева је отворила заједно са министром финансија Зораном Тегелтијом и шефом представништва Обрадом Кесићем.

Свечаном отварању Представништва присусвовали су представници дипломатског кора, привредне и академске заједнице, дијаспоре и невладиног сектора.

Представништво Републике Српске у Вашингтону налази се на адреси 1701 Авенија Пенсилванија у Вашингтону.

Република Српска већ има представништва у Београду, Бриселу, Бечу, Москви, Штутгарту, Јерусалиму и Солуну.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *