Регион

Човић: Реконструкција власти у ФБиХ у наредних 15 дана

013912

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изразио је увјерење да ће за 15-ак дана бити завршена „прича“ о реконструкцији извршне власти у Федерацији БиХ.

Човић је напоменуо да ресори још нису дефинисани, али да би, према досадашњим договорима, хрватским странкама требало да припадну ресори које су имали у посљедња два или три сазива Владе ФБиХ.

Када јер ријеч о кључним питањима на нивоу БиХ, Човић је за БХРТ рекао да су у потпуности усаглашени ставови ХДЗ-а БиХ и СНСД-а, те да договор који има са предсједником ове странке Милорадом Додиком до сада није био на испиту.

„У посљедњих шест година није се догодило да о кључним питањима која су у интересу двије странке и два народа нисмо нашли заједнички језик“, рекао је Човић.

Говорећи о партнерству са СДП-ом БиХ, он је нагласио да је ХДЗ тек кренуо у сарадњу, која је сваки дан на искушењима и тесту о многим питањима, али да је увјерен да и она може бити позитивна.

Човић сматра да је будућност „четворке“ на тесту када је ријеч о извршној власти на нивоу ФБиХ, а „шесторке“ прије свега по питању сета закона који су тренутно у парламентарној процедури.

„Апсолутно сам оптимистичан и не бих стао иза тог пројекта да није тако. Увјерен сам да ће поред свих искушења која су стално пристуна ‘шесторка’ одрадити овај циклус. Ако би успјели да мој оптимизам буде реалан када је у питању Влада ФБиХ, тада сам апсолутно оптимистичан за ниво БиХ“, додао је Човић.

Коментариши чланак

Коментара