Вијести, Регион

Ципрасов министар: Против Грчке се води необјављени рат

ПАНОС СКУРЛЕТИС: СА ОВАКВОМ ДЕМОНИЗАЦИЈОМ СЕ СУОЧИЛА ЈУГОСЛАВИЈА УОЧИ БОМБАРДОВАЊА

         ЕВРОПСКЕ земље-кредитори и унутрашња опозиција воде против Грчке прави необјављени рат, али наша влада неће одустати од својих изборних обећања – изјавио је Панос Скурлетис.

         Он је министар рада у влади Алексиса Ципраса. У разговору са житељима једног градића поред Атине, указао је:

         „Да говоримо о некој претходној епохи, рекао бих да су на нашим границама стране трупе и да нас блокирају. То се сада догађа са нашим банкама. Реч је о необјављеном рату против наше земље”.

         Скурлетис додатно објаснио својим саговорницима: „Не ради се само о томе да повериоци траже свој новац. Они желе да подрију поверење према нашој влади, да је натерају да се одрекне својих обећања. Нашу владу желе да потчине као и претходну, да је доведу дотле да – као и претходне – преводи са енглеског законе које добије електронском поштом и да их износи на гласање у парламент”.

         Скурлетис је позвао Грке да се уједине. При том је ситуацију у својој земљи упоредио са временом у Савезној Републици Југославији уочи бомбардовања када је она била само негативно представљана у европској јавности.

Панос Скурлетис

Панос Скурлетис

„Такав рат – помоћу лажи и пропаганде – сада воде и против нас. У том пропагандном рату против Грчке учествују и грчки медији. Сваког дана у 8 сати увече почињу на нашим малим екранима игре дезинформација и лажи” – оценио је Ципрасов министар.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *