Вијести, Регион

Ципрас: Грчка не тражи конфликт него време за предах

ПОТВРДИО ДА ЖЕЛИ „ОКОНЧАЊЕ ПОЛИТИКЕ ШТЕДЊЕ И ПОВРАТАК АГЕНДИ РАСТА“

        НОВИ премијер Грчке Алексис Ципрас покушао је данас да смири тензије с међународним кредиторима, рекавши да његова левичарска влада не тражи конфликт већ јој је само потребно „време да одахне“.

         „Ниједна страна не тражи конфликт, а наша намера никад није била да једнострано делујемо по питању грчког дуга. Наш заједнички интерес је економска стабилност и обнова економије у нашој заједничкој кући, Европи“, рекао је Ципрас у саопштењу објављеном на енглеском.

        Ципрас инсистира на томе да одлука његове владе да оконча болне реформе уведене Грчкој у замену за позајмице Европске централне банке, ЕУ и Међународног монетарног фонда, не значи да се неће придржавати својих обавеза, пренео је АФП.

         „Моја обавеза да поштујем мандат грчког народа, уз окончање политике штедње и повратак на агенду раста, ни на који начин не значи да нећемо испунити своје обавезе према Европској централној банци или ММФ-у, кад је реч о зајму“, истакао је Ципрас.

         „Напротив, то значи да нам је потребно време да предахнемо и створимо сопствени програм опоравка“, додао је он.

Aлексис Ципрас

Aлексис Ципрас

Ципрас је рекао и да је саветовање с европским партнерима тек почело и да је, упркос чињеници да постоје разлике у перспективи, апсолутно уверен да ће ускоро бити постигнут споразум који ће донети бенефиције и Грчкој и Европи у целини.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *