Регион

Брука Србије на „Међународној зеленој недељи“ у Берлину

За бруку Србије на „Међународној зеленој недељи“ у Берлину средином јануара, Министарство пољопривреде искеширало је готово пет и по милиона динара“.

Као што се може видети на фотографијама које објављујемо, за тих 50.000 евра наша земља је на највећем светском сајму хране и пољопривреде представљена с омањом приколицом и неколико тракторских гума, уз врло сведен избор хране и пића с овог поднебља, без заставе и других обележја државе.

Како показују подаци до којих смо дошли, министарство Горана Кнежевића је за „израду, транспорт, монтажу, одржавање и демонтажу сајамске конструкције“ издвојило чак 2,748 милиона, а за пратеће услуге, то јест „одржавање штанда, организацију пријема на штанду и координацију свих промотивних активности“, додатних 1,176 милиона динара са ПДВ-ом, док је штанд плаћен 1,403 милиона динара.

Широко: Министар пољопривреде Горан Кнежевић
Како стоји у званичном одговору који је Министарство пољопривреде доставило магазину „Агропрес“, послови су уговорени кроз поступке јавне набавке мале вредности и до сада је према тим уговорима исплаћено 3,365 милиона динара.

Ипак, у министарству нису одговорили на питање којим фирмама су ови послови поверени, али су одговори о целом случају најављени за данас. Занимљиво је и да је производе за дегустацију обезбедила компанија „Делез“, из асортимана „Од наше земље“, али ни њих скоро да није имао ко да проба, јер је штанд био уочљиво слабо посећен, о чему говоре и саме фотографије.

Занимљиво је да је исто министарство прошле године за много репрезентативнију промоцију Србије издвојило знатно мање новца, то јест 2,8 милиона динара за сајамску конструкцију и одржавање, док прошлогодишња цена закупа штанда од 12.339 евра није битно мењана.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *