Вијести, Регион

Британски амбасадор у Приштини: Асоцијација српских општина – по косовским законима

РОРИ О’КОНЕЛ: „НЕЋЕМО ПОНОВИТИ ГРЕШКЕ КОЈИХ ЈЕ БИЛО У РЕГИОНУ”

  • Значајно је – нагласио је Британац – да дође до нормализације односа Косова и Србије, и да Косово преузме своје одговорности, без уплитања међународне заједнице. Косово треба само да преговара са Србијом

         АМБАСАДОР Велике Британије на Косову Рори О`Конел изјавио је данас да Асоцијација/Заједница српских општина треба да буде формирана по косовским законима.

         „Сигуран сам да ће се Асоцијација формирати по косовским законима. Нећемо поновити грешке којих је било у региону. Очекујемо да се процес настави док се не нађе решење међу странама. То је веома значајно“, рекао је британски амбасадор за РТВ 21.

         Он је казао да ће Велика Британија и даље подржавати процес дијалога Косова и Србије и изразио наду да ће се дијалог наставити, без обзира на то што на јучерашњем састанку два премијера у Бриселу није било договора.

Амбасадор Велике Британије на Косову Рори О`Конел

Амбасадор Велике Британије на Косову Рори О`Конел

„Не можемо очекивати да ће се стране договорити током једне рунде преговора. Међутим, значајно је да дође до нормализације односа Косова и Србије, и да Косово преузме своје одговорности, без уплитања међународне заједнице. Косово треба само да преговара са Србијом“, рекао је О`Конел.

(Бета)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *