Вијести, Регион

Бранко Ружић плива у богатству, а народу је доста и 300 евра

Ексминистар који месечно прима око 300.000 динара соли памет народу да може да живи од 35.000 динара.

Београд – „Социјалиста“ Бранко Ружић, министар без портфеља задужен за европске интеграције у оставци, носи „ролекс дипси“ – сат који вреди 10.000 евра, а пре више од годину дана покушао је да у имовинској карти сакрије чињеницу да је власник луксузног дуплекс петособног стана од скоро 200 квадрата на Бановом брду, који је у том тренутку на тржишту вредео око 450.000 евра. Ружић као министар прима плату од 113.000 динара, а заједно са супругом приходује око 300.000 динара.

Бранко Ружић

Бранко Ружић

Поред тога, како је Курир писао, запослио је женину сестру у Републичкој агенцији за поштанске услуге, где је просечна зарада 187.351 динар. Из података који су објављени у регистру Агенције за борбу против корупције може се видети да живи више него добро, а Бранко Ружић је недавно изјавио да је једној четворочланој породици за пристојан живот довољно од 35.000 до 50.000 динара.

Притом, Ружић се оградио и додао да његов живот као политичара не може да се пореди са животом обичног грађанина, али је додао да „министарска плата није превише висока“, као и да његова супруга има „службеничку плату у нивоу просека“. Да ли је то могуће, питали смо економске стручњаке, на шта су они одговорили да Ружић овом изјавом вређа и интелигенцију и људско достојанство грађана Србије.

– Та изјава је свињарија! Нека Ружић живи са толико! Већина наших политичара су обични сељобери, који одмах по завршетку неког приватног факултета дођу на високе функције, па себи дозвољавају да дају овако бесрамне изјаве – каже за Курир економиста Зоран Попов.

Према његовим речима, тренутно четворочлана породица не може ни скромно да живи уколико не приходује минимум 100.000 динара, и то, како истиче, под условом да нема већи стан, који изискује плаћање изузетно високих комуналија.
– Неким нашим политичарима, очигледно, недостаје елементарно васпитање и култура кад могу да дају овако безобзирне изјаве – додаје Попов.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *