Вијести, Регион

Бранко Драгаш: Финансијски потоп Србије сигурно стиже

РАТ

РАТ – Неолиберални капитализам је пропао. Империја у растројству је у банкроту. ЕУ је у расулу. Слуђени и осиромашени грађани у хаосу. Приводи се крају доба у коме се долар и евро штампали без покрића. Највећа превара у историји света је кулминирала данашњом кризом. Како изаћи из садашње кризе? Фамилија има решење.

Најбољи начин за излазак из кризе је да избије светски рат. Професор Тајлер Ковен са Универзитета Џорџ Мејсон написао је недавно у Њујорк Тајмсу: „колико то невероватно звучало, могуће је да светски мир отклања потребу хитног постизања високих стопа економског раста, тако да је самим тим смањена могућност да ће економија расти брзо“.

Шта је професор хтео да каже? Колико невероватно збркано звучала ова његова реченица, порука је врло јасна – нема опоравка економије у светском миру. А шта може онда опоравити економију и довести до убрзаног економског раста? Наравно, ако није светски мир, онда је то – светски рат!

Предвидео сам да ће избијањем кризе да се појаве овакви професори који ће говорити о значају светског рата. Економски фах идиоти то гледају искључиво кроз показатеље брзог опоравка привреде. То што милиони људи гину у светском рату, то економске сатрапа не занима. На мојим предавањима о кризи сам наговестио да ће Фамилија да уведе свет у нови покољ. Ко ће да ратује? Фамилији највише одговара да зарате Русија и Кина. То би било идеално. Једним ратом би се два опасна конкурента Империје избацила из игре. Рат се не би водио на територији Америке, не би гинули Американци и испорука оружја и ратних средстава би значајно покренула светску привреду. Велики Брат би испоручивао ратне пакете и једној и другој зараћеној страни. После великог клања и урушавања држава, Велики Брат би организовао мировну конференцију и обезбедио финансијска средства за покретање разорених земаља. Америчке компаније би тако добили сигурне послове по свету. Професори економије би били задовољни, јер су остварене високе стопе привредног раста. Тако је историја изгледала до данас. Хоће ли се поновити?

Русија и Кина су прозреле ту покварену игру крсташа и одлучиле су да склопе чврст билатерални уговор о међусобној сарадњи. Најзначајнија одредба тог споразума је да Русија и Кина обуставе плаћања у лажним доларима и да међусобна плаћања врше искључиво у рубљама и јуанима. То је почетак краја лажног долара и коначног суочавања са поразном истином да је Империја банкротирала. Враћањем долара из светског платног промета у САД-у довешће до краха државних финансија. Грађани Америке све више почињу да схватају да седе на темпираној финансијској бомби која може сваког трена да експлодира. Бела Кућа, Пентагон и Вол Стрит заговарају хитно избијања рата. Боље је да рат избије у свету, него да грађански рат избије у Америци. Мада је ФЕМА припремила радне логоре са бодљикавом жицом за све оне који се опиру светском рату и који не подржавају политику Фамилије, није сигурно да ти логори могу прихватити све унутрашње непријатеље Фамилије. Број непријатеља се из дан у дан драстично увећава. Постоји велика опасност да шизофрени управљачи света донесу одлуку да се припреме гасне коморе за све оне који негирају неолиберални капитализам и који се опиру избијању светског рата.

ГРАЂАНСКИ РАТ – Уколико свет буде паметан и некако избегне тежњу Фамилије да изазове светски рат, онда се немилосрдно штампање долара без покрића од стране ФЕД-а може завршити грађанским ратом у самој Империји. Преко 50 милиона људи су бескућници и немају никаква средства за живот. Десет милиона је у затвору. Више од 200 милиона људи свакога дана све горе живе и њихове перспективе за бољи живот су никакве. Та армија незадовољника тражи свој спас.

ХИПЕРИНФЛАЦИЈА – Остављам могућност да Фамилија приреди брзу и кратку хиперинфлацију. Обезвредио би се садашњи пропали долар, увео златни стандард и направила нова валута. Рецимо, амер. Злато би скочило најмање десет пута, дугови би се истопили и створила би се основа за неки нови почетак. Какав? Тешко је рећи. Неки нови тоталитаризам сигурно.

НЕЈЕДНАКОСТ – Књига Томислава Пикети, професора Париске школе економије, под називом КАПИТАЛ У XXI ВЕКУ је постала прави бестселер. Зашто? Књигу говори о неједнакости, односно о прерасподели дохотка и богатства у капитализму. На основу статистичких података, који су скупљани читаву деценију, добили смо коначно научну потврду онога што сви знамо, да богати постоје све богатији, а сиромашнији све сиромашнији. Егзактно је доказано да је просечна стопа приноса на капитал 3-4 пута већа него просечна стопа приноса на продуктивност. То,даље, значи да значајно брже расте приход од капитала него што расте приходи од рада. Социјална раслојавања се драстично повећавају и расту напетости у друштву. Неолиберални капитализам нас тако враћа у средњи век, где феудалци на основу наследне имовине настављају да увећавају своја богатства. Такав систем је неодржив. Неизбежна је -РЕВОЛУЦИЈА!

ЕВРОПА – Велики Брат је заиграо на опасну карту . Не занима њега колико дневно људи гине у Украјини. Важно је да се борбе шире и да народ словенски гине. Европа је потпуно капитулирала пред уценом и претњама Империје. Бирократе ЕУ раде против интереса Европе и европских народа. Почиње у Европи општенародни протест против ЕУ.

ИСИЛ – Исламска Држава Ирака и Леванта, како себе називају муслимански фундаменталисти, који су зацртали да ће за пет година да преузму власт у седам држава, раде по упутствима Великог Брата, јер су амерички војни инструктори обучавали припаднике ИСИЛ у војним базама у Јордану и Турској 2012 , док је финансије обезбедила Саудијска Арабија. Неоконзервативна америчка политика, предвођена берзанским шпекулантом Дик Чејнијем, доживела је потпуни пораз у Ираку. Интервенција против Садама Хусеина 2003 је била велика маркетиншка превара. Потпуно је јасно да је Садам Хусеин лажно оптужен. Слична судбина је задесила неопрезног Гадафија. Сада рачун долази на наплату.

БЛЕР – Жвалави Тони Блер је „изненада“ дошао у Србију. Није изненада, него по налогу да учврсти Ацу Драмосера у његовој издајничкој политици. После посете немилосрдног Лаврова, који је српским издајницима рекао како ствари стоје са Русијом и Јужним током, Велики Брат је наредио потрчку Блеру да изврши нови притисак на Драмосера.Блер ми је увек био одвратан. Лажљиви зликовац. Он је био највећи заговорник бомбардовања Србије. Тај подлац и препродавац поклоњених сатова. Наиме, Тонијева жена Чери, похлепна кучка, која се у својој аутобиографији хвалила својим везама са мушкарцима, продавала је сатове које је њен супруг добијао као премијер Енглеске. Тако је сат марке „локман“ , добијен на поклон од италијанског премијера Берлусконија, продат преко еБаy-а за 98 фунти, што представља трећину његове праве вредности. Госпођа Блер је продавала аутограме свога мужа на распродаји, смањила је цену са 25 на 10 фунти. Невероватно! Да ли је породица Блер нагло толико осиромашила да нема шта да једе, па распродаје све што имају?Ма не, ти похлепни гмазови су успели да украду 20 милиона фунти, колико се процењује њихово богатство.Зашто онда то раде? Проблем је у глави. Грамзивост је болест празних људи.

Брбљиви и алави Блер је наплаћивао своје баљезгање пред политичким скотовима земаља у развоју, које је наводно саветовао и штитио, будалетисање празним фразама од 90 минута читавих 250.000 фунти.

Колико је коштала ова „изненадна“ посета. Озарени дилетант Аца Драмосер мора то да саопшти пореским обвезницима.

Злобница Чарли Блер је адвокатица која штити људска права и мажњава лову по сиромашним земљама. Тако је од албанског нафтног мафијаша Резарта Тачија, који је претукао новинара што је писао о њему као о криминалцу, узела 200.000 евра да би њен утицајни муж лобирао да поправи нарушен имиџ Албаније у свету.

Простакуша Чарли Блер је у својој аутобиографији поносно написала да је са четвртим дететом затруднела у краљичином дворцу, где су супружници преспавали. Било им је хладно, пише бивша прва дама Енглеске.

Брачни пар Блер су немилосрдни у комбинацијама за згртање пара. Тако су платно „ Акт у покрету, плава хаљина“, сликара Илуана Аглоуа, која представља адвокатску приправницу Чарли са 22 године, нагу, у краткој, плавој, раскопчаној мини хаљини, Блерови поносно препродали за 600.000 фунти. О осталим оптужбама не желим да пишем. Све у свему, Блерови су класични бандити.

Е, такви ликови помажу Аци Драмосеру да нас уведе у бриселско ропство. После преваранта Строс Кана и Гузенбауера, добили смо још једног пробисвета и сецикесу за саветника. Свако бира друштво према себи. Знам сигурно да са таквим олошем Србија нема никакве шансе да сачува своју независност и свој државни суверенитет. Издајници, психопате и лопови нису наш избор.

КОСМАЈАЦ – Политичари нас праве будалама. Више од двадесет пет година се зна ко је главни Ескобаров човек за дрогу на Балкану. Његов задатак је био да испоручује робу главним играчима. Није се бавио растурањем и прављењем мреже. Сви у Србији, који су добро обавештени или који се труде да буду добро обавештени, знају за њега. Политичари су знали. Ако се неко бави политиком од 1990. добро зна шта ради Драгослав Космајац. Немогуће је да то не зна.

Односно, сигурно је затварао очи пред том истином. Полиција није затварала очи, него је била директно умешана у скривање те тајне. Нарочито врх полиције. Они су били плаћени да ћуте. Ако полицијски генерал има вилу на Св. Стефану, како то да га нико никада није упитао – како си купио ту вилу? Како полицијска врхушка вози бесна и скупоцена кола? Ко то плаћа? Бивши председник државе Тадић оптужује бившег министра полиције Дачића. Оптужује га да се није обрачунао са криминалом у полицији. Дачић оптужује Тадића да је он штитио врх корумпираних полицајаца. У праву су обојица. И обојици треба забранити да се баве политиком. Треба их за сва времена протерати из политике. Дачић је ушао у нову владу. Аца Драмосер га је узео за коалиционог партнера. Наградио га је за добар рад полиције. Која је корумпирана и коју полицијски синдикат оптужује за везе са криминалом и политичким олошем.

Аца Драмосер каже да су смењени генерали полиције добро радили. Ако су добро радили, зашто их смењујеш? Пусти их да наставе да добро раде. Чистка у полицији није настала из потребе да се полиција ослободи криминалних полицајаца, него да се полиција стави под контролу једног човека. Видели смо како се Аца Драмосер обрачунао са тајкуном Мишковићем. После велике новинске пропаганде за подизање његовог рејтинга, лукави покварењак Мишковић је схватио да је покусни кунић и да мора да прогута следовање, уследило је позивање Мишковића на разговор око праваца привредног развоја. Очекујем да смењени генерали полиције буду позвани на конференцији о борби против нарко-мафије. Најбоље су упућени у њен рад и могу многа своја искуства да пренесу политичарима. Све у свему, афере се ређају за аферама. Ниједна афера се не решава. Режим је потпуно неспособан.

Бранко Драгаш: Финансијски потоп Србије сигурно стиже

Бранко Драгаш: Финансијски потоп Србије сигурно стиже

ЗАДУЖИВАЊЕ – Мислим да ће грађане Србије много више интересовати колико се задужујемо, него да свакога дана слушају приче о новим аферама. Ритам задуживања се убрзава. Тако се од 03.06 до 17.06. 2014. режим задужио за преко 393 милиона евра. За само дванаест радних дана су се задужили преко 32 милиона евра дневно! То је вест која свакога дана на свим каналима треба да се понавља. Седам пута се задужити у свега 12 радних дана, могу само они који су одлучили да нас потпуно униште. Дугове ћемо морати ми да враћамо. То што је јавност незаинтересована за раст дугова, скуп ће нас коштати када нас дугови потопе. Финансијски потоп сигурно стиже. Погодиће читаву Србију.

Извор: Бранко Драгаш

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *