Вијести, Регион

Борба за Крим је за Србе и борба за КиМ, Српску и саму Србију

СКУПОВИ ПОДРШКЕ РУСИЈИ У СРБИЈИ, РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И ЦРНОЈ ГОРИ
НАЈВЕЋИ ПРЕД АМБАСАДОМ РФ У БЕОГРАДУ

  • Заштита руског и украјинског народа од стране руске војске, руске државе и председника Путина део су општечовечанске борбе против највећег зла 20. века – нацизма, а не само унутарукрајинска или руска ствар, нагласио је члан Старешинства Двери Владан Глишић    
  • Планери, подстрекачи, организатори и извршиоци не бирају средства – у њиховим активностима су присутни акти тероризма, насиља, чак се отворено пропагира идеологија нацизма и фашизма. Њима се треба супротставити мудро, одлучно и храбро – како руководство Русије то и чини“ – оценио је функционер Двери Зоран Радојичић
  • Битка за Украјину није само питање Русије и Украјине, већ је то борба за сав слободни свет. Српски народ 25 жељно чека и сања овакав потез Русије и коначно га је дочекао! Борба за Крим је за Србе истовремено борба за Косово и Метохију, Републику Српску и саму Србију, и српски народ жели да буде део те борбе, поручио је Ного и говор завршио поклицима: Живео Путин, Живела Русија, Живела Србија!
  • У писму подршке које је предато Амбасади РФ, пише и ово: „Сведоци смо да западни центри моћи крше све норме међународног права, подстичу и активно помажу одређене групације и појединце у Украјини да насилно освоје власт. Основни циљ је да Украјина постане чланица NATO пакта, чиме би овај војни савез изашао на границе Русије“

ИСПРЕД Амбасаде Руске Федерације у Београду – у организацији Покрета ДВЕРИ, уз учешће студентског омладинског удружења Српски код и удружења мотоциклиста Србије, удружења Ћирилица и портала Факти – данас је одржан скуп подршке Русији у борби против нацизма у Украјини.

Истовремено су идентичне скупове подршке, у сарадњи са Дверима, уприличили и Срби у Црној Гори и Републици Српској, а на иницијативу председника Скупштине АП Косово и Метохија Славка Стевановића подршка Владимиру Путину, Русији и угроженом народу у Украјини стигла је и од Срба окупљених на Тргу Шумадија у Косовској Митровици.

На скупу у Београду су говорили чланови Старешинства Покрета Двери Владан Глишић, Зоран Радојичић и Срђан Ного, затим проф. др Мила Алечковић и др Миша Ђурковић (Српски код), а скуп је завршен тако што је делегација Покрета Двери предала писмо за Амбасадора Руске Федерације Александра Васиљевича Чепурина.

Скуп пред Амбасадом окупио је мноштво српских родољуба, русофила и антифашиста. Вијориле су се државне заставе Србије и Русије, заставе Покрета Двери и Српског кода, а најупечатљивији међу транспарентима били су они са паролама „НЕ У NATO -Студенти Београда“, „Крим је Русија – Косово је Србија“, „Браћо – ми смо с вама“, „НЕ У ЕУ“…

Догађај је привукао пажњу домаћих медија, пре свега агенција, а своје новинарске екипе су послали и Први канал Руске државне телевизије и Russia Today.

Испред амбасаде РФ у БЕОГРАДУ

Испред амбасаде РФ у БЕОГРАДУ

Отварајући скуп, Владан Глишић је поручио да евромајдан није борба за људска права и бољи стандард живота него завера тајкуна, фашиста и западне експанзије на Украјину и Русију.

Владан Глишић

Владан Глишић

Владан Глишић

Цитирајући британски „Гардијан“, Глишић је подсетио да је један од кључних лидера евромајдана и пуча у Кијеву, Олег Тјагнибок, 2010. одликован орденом ветерана СС дивизије „Галиција“, као и да је почетком ове године у Лавову организовао бакљаду сећања на Степана Бандеру, вођу украјинских нациста у Другом светском рату.

„Дакле: кога подржавају Барак Обама и Кетрин Ештон када подржавају Тјагнибока и његов покрет „Свобода“? Зато је заштита руског и украјинског народа од стране руске војске, руске државе и председника Путина део општечовечанске борбе против највећег зла 20. века – нацизма, а не само унутарукрајинска или руска ствар“,закључио је Глишић.

Зоран Радојичић је истакао да „планери, подстрекачи, организатори и извршиоци не бирају средства – у њиховим активностима су присутни акти тероризма, насиља, чак се отворено пропагира идеологија нацизма и фашизма. Њима се треба супротставити мудро, одлучно и храбро – како руководство Русије то и чини“.

Срђан Ного је истакао да српски народ – можда најбоље на свету – разуме шта се тренутно дешава у Украјини.

„Ми смо на својој кожи осетили како изгледају демократија и људска права које уводе NATO и ЕУ. Управо је Запад тај који је уништио међународно право када се распадала Југославија. Онда су нам показали западну демократију кроз колоне избеглица, хиљаде мртвих, бомбе и уранијум. Србија је била 2000. године прва жртва обојених револуција и пуча, баш онако како се то пре неки дан десило у Кијеву. Од тада смо изгубили суверенитет, територију и национално достојанство и налазимо се на фаталном путу ка ЕУ, који нас је коштао губитка 500.000 суграђана, 800.000 људи је остало без посла, спољни дуг је повећан десет пута, а природни ресурси су сконцентрисани у рукама западних компанија.“, рекао је Ного.

Битка за Украјину није само питање Русије и Украјине, већ је то борба за сав слободни свет. Српски народ 25 жељно чека и сања овакав потез Русије и коначно га је дочекао! Борба за Крим је за Србе истовремено борба за Косово и Метохију, Републику Српску и саму Србију, и српски народ жели да буде део те борбе, поручио је Ного и говор завршио поклицима: Живео Путин, Живела Русија, Живела Србија!

Неки кажу да је овде било само 150 људи?

Неки кажу да је овде било само 150 људи?

Уз руске песме – које су се чуле са разгласа – и громогласан аплауз, делегација Двери је предала писмо Амбасади.

У писму Амбасадору Чепурину, изражава се „пуна подршка руководству Руске Федерације, на челу са В. В. Путином, у намери да спречи погром над становништвом руског говорног подручја у Украјини и надолазећу хуманитарну катастрофу.

Сведоци смо да западни центри моћи крше све норме међународног права, подстичу и активно помажу одређене групације и појединце у Украјини да насилно освоје власт. Основни циљ је да Украјина постане чланица NATO пакта, чиме би овај војни савез изашао на границе Русије.

Данас цео српски народ пажљиво прати ту борбу против оних против којих су се борили наши дедови и очеви, са којима смо се и ми борили поткрај 20. века – знајући да мора победити Истина и Правда !

Заједно до победе!“.

Извор: Факти/Диана Милошевић

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *