Вијести, Регион

Билећа: 30 радних мјеста

011045
– Ова инвестиција је вриједна око седам милиона евра. Нова „Хенкел цересит“ фабрика биће изграђена према најмодернијим техничким, технолошким и еколошким стандардима и запошљаваће око 30 особа из БиХ. Отворење планирамо у првој половини идуће године – рекао је Цетл.

Почетак изградње нове фабрике на подручју општине Билећа, у којој ће се производити грађевински прашкасти производи на бази цемента за лијепљење керамичких плочица и термоизолацију објеката, очекује се у другој половини ове године, рекао је директор „Хенкела“ за јужну регију централноисточне Европе Волфганг Цетл.

Говорећи о успјешном пословању „Хенкел цересита“ у регији, извршни директор овог предузећа Јован Шаренац рекао је да је подручје општине Билећа географски изразито повољно и значајно у погледу брзих и функционалних веза са регијом, прије свега Хрватском, Црном Гором и Албанијом, гдје ће извозити производе.

„Хенкел“ послује широм свијета, запошљава 47.000 људи, а у 2012. години остварио је продају од 16.510 милијарди евра и профит од 2.335 милијарди евра.

Конкуренција

– Срећна сам што је „Хенкел“ препознао БиХ као инвестициону локацију на којој може остварити позитивне резултате. Мотиви за ово улагање су тржиште, ресурси и трошкови, што нас чини конкурентнима – рекла је директор Агенције за промоцију страних инвестиција БиХ (FIPA) Јелица Грујић.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *