Регион

БИА упозорава: Албанци спремају етничко чишћење Срба на Косову

bia

Албански екстремисти на Косову спремају серију терористичких напада на северу покрајне, како би локалне Србе натерали на исељавање – наводи се у тајном извештају БИА.

У тајном извештају Безбедносно-информативне агенције, који је достављен државном врху наводи се да терористи намеравају да учесталим бомбашким нападима на цивилне објекте у градовима и насељима у којима живе Срби изазову страх и панику.

– Њихов план је да већ у марту почну са терористичким акцијама, ићи ће се на изазивање панике и неће презати ни од великих људских жртава – наводи извор из БИА.

У БИА нико није хтео да званично коментарише ова сазнања. Међутим, заменик Владине канцеларије за КиМ Крстимир Пантић каже да су сазнања више него реална.

– Све што се ових дана дешава на Косову представља само увертиру за оно што се спрема на пролеће. Албанци планирају да у марту покушају етничко чишћење северног дела КиМ, а за то имају логистичку и сваку другу подршку Кфора и еулекса – тврди Пантић додајући да би Влада Србије морала озбиљно да реагује како би сачувала безбедност Срба.

– Да Албанцима недужне цивилне жртве не представлкјају ништа, доказује и ово рањавање деце у Косовској Митровици – наглашава Пантић.

Шеф Владине канцеларије за КиМ Александар Вулин с друге стране истиче да нема сазнања о наводним планираним нападима косовских екстремиста, али додаје да га ” тако нешто не би изненадило“.

– Зачудило би ме да међународна заједница дозволи напад на српске цивиле, али ме не би изненадило да има оних који мисле да је оружани напад најбољи начин за прекидање преговора и кршење постигнутих договора између Београда и Приштине. Надам се да Кфор и Еулекс неће допустити тако нешто – истиче Вулин.

Министар Косовске полиције Бајрам Реџепи, међутим најаве напада албанских терориста на северу Косова оцењује као “потпуну неистину”.

– То су чисте лажи и инсинуације, које потиче из кухиње злонамерника. За бацање бомбе у Косовској Митровици могу само да кажем да је истрага у току, а да је досад утврђено да то није међуетнички напад – закључује Реџепи.

(Информер)

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *