Регион

Бањалучки инспектори заташкавали пријаве оштећених грађана

77

БАЊАЛУКА – Током истраге у случају „Кнез 2“ откривено је да су „прљави“ инспектори ЦЈБ Бањалука, између осталог, заташкавали кривичне пријаве које су против Бранислава Смиљанића (37) Ћеле и осталих зеленаша подносили оштећени Бањалучани, сазнају „Независне“.

„Ради се о озбиљним и тешким кривичним дјелима која су у ранијем периоду извршили неки од инспектора ЦЈБ Бањалука и за која ће одговарати“, објаснио је извор „Независних“ близак правосуђу РС.

Додаје како су сви материјални докази код надлежног тужиоца, те да ће многи бити откривени на предстојећем суђењу.

„Разговори, као и везе које је имао Смиљанић, биће објелодањени на предстојећем суђењу, тако да ће јавност први пут имати прилику да се увјери у ‘рад’ оптужених зеленаша, као и оних који су им пружали помоћ“, закључио је наш извор.

„Независним“ је раније потврђено да Окружно тужилаштво Бањалука припрема оптужнице против „прљавих“ инспектора који су блиско сарађивали са Смиљанићем и осталим зеленашима ухапшеним у акцији „Кнез“.

Подсјетимо, у септембру прошле године, након хапшења Смиљанића и саучесника Славка Тодоровића (44), Драге Ђенића (46) и Сандра Каурина (35), открили смо да су оптужени зеленаши имали „леђа“ и одлична познанства међу инспекторима ЦЈБ Бањалука.

У везу са зеленашима доведени су тако Горан Гуска, шеф Крим-полиције Полицијске станице Обилићево, Горан Војводић, шеф Крим-полиције Полицијске станице Лазарево, те инспектори Синиша Карановић, Данијел Ковачић и Огњен Кос.

Међу сарадницима се нашло и име Предрага Карановића, који је тренутно запослен у обезбјеђењу личности у ЦЈБ Бањалука.

Наш извор објашњава да Унутрашња контрола МУП-а РС још спроводи дисплинске поступке против наведених инспектора, те да би они требало да буду окончани у наредном периоду.

„Оптужнице против инспектора ће највјероватније бити подигнуте до окончања судског поступка који се спроводи против Смиљанића и саучесника“, додао је раније извор близак правосуђу РС.

„Независним“ је још раније потврђено да је МУП РС увео инструкцију свим запосленим службеницима, према којој се тежом повредом радне дужности сматра сваки контакт с особама из криминалног миљеа, а који унапријед није најављен, нити је у циљу добијања информација.

Коментариши чланак

Коментара