Вијести, Регион

Бамије ће тужити Еулекс чији је врх назвала „мафијашким”

ОПТУЖИЛА САДАШЊЕГ ШЕФА МИСИЈЕ ДА ЈЕ ПОКУШАО ДА ОНЕМОГУЋИ ИСТРАГУ ПРОТИВ ФРАНЧЕСКА ФЛОРИЈА

       СУСПЕНДОВАНА тужитељка Еулекса Марија Бамије најавила је у интервјуу ТВ Кохавизион да ће тужити Еулекс због уцена и онемогућавања да обавља посао тужиоца.

       Бамије је, како су пренели приштински медији, додала и да је садашњи шеф Еулекса покушао да онемогући истрагу против Франческа Флорија, бившег председника скупштине судија Еулекса, али је истрага, ипак почела, због притиска јавности.

       Бамије је навела и да јој је њена влада (британска) саветовала да на Косово не иде из безбедносних разлога, како не би „угрозила себе и своје сараднике”.

       Суспендована тужитељка Еулекса Марија Бамије предала је Европској канцеларији за борбу против проневера и корупције (ОЛАФ) више од 40 страна доказа о кршењу закона у Еулексу, назвавши менаџмент мисије „мафијашким,” објавио је средином новембра приштински лист „Коха Диторе.”

       У жалби из септембра 2014. године, Бамије је до детаља описала неправилности укључујући сумње поводом умешаности Флорија и главне тужитељке Јарославе Новотне у корупцију у случају Иљира Толаја.

Марија Бамије

Марија Бамије

Она је у тој жалби подсетила званичнике ЕУ да има 30 година искуства као правница и 18 као тужитељка која је „добила многе осетљиве и велике случајеве на Косову”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *