Вијести, Регион

Апел за заштиту уставног уређења и безбедности Републике Србије

ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ, ВЛАДИ, СКУПШТИНИ, УСТАВНОМ СУДУ, ДРЖАВНОМ ТУЖИОЦУ И ЈАВНОСТИ

  • У ситуацији када се НАТО и његове водеће чланице, пре свих САД и Велика Британија, и даље понашају агресивно и унилатерално, о чему сведочи и 15. јануара јавно изречени захтев амбасадора САД при ОЕБС да се Косово укључи у рад те организације, снисходљиво понашање наших највиших представника на међународној сцени је крајње непримерено и штетно по уставно уређење и безбедност Републике Србије
  • Захтевамо од Владе Србије и њених надлежних служби да објаве: колико је странаца, а посебно из земаља НАТО, пре свега из САД и Велике Британије, ангажовано на сталним или повременим пословима или има доступ раду и документима у Влади, њеним министарствима, службама и агенцијама, Војсци и Полицији Србије, као и НБС, као и ближе податке о њима – имена, функције, чинове, држављанство, као и припадност страним владиним или невладиним организацијама
  • Дубоко забринути да су независност, интегритет, уставно уређење и безбедност и достојанство Републике Србије, као и њене јавне финасије и привреда, озбиљно угрожени дубоким пенетрирањем у последњих 15 година појединаца и структура НАТО у све поре државне организације Републике Србије, одлучили смо се да овај Апел упутимо у форми отвореног писма

         ПРЕДСЕДНИК Републике Србије г. Томислав Николић окарактерисао је 4. фебруара 2015, као „драстично кршење Резолуције 1244 СБ УН” формирање „оружаних снага Косова” уз пуну подршку САД и НАТО, које је, два дана раније, за ову годину најавио тзв. министар Хашим Тачи, после разговора у Пентагону.

         Нисмо приметили да је председник Владе Републике Србије г. Александар Вучић у својим разговорима са највишим представницима САД и НАТО у Минхену 6. и 7. фебруара, уопште споменуо овај најновији од агресивних аката САД и НАТО, у непрекинутом низу од 2000. године до данас, којима се крши Резолуција 1244 СБ УН, па чак и игноришу бриселски преговори о Косову и Метохији, иако је, по службеној дужности, био обавезан да бар затражи објашњење. 

         Осим тога, у свом иступању на Минхенској конференцији о безбедности, председник Владе је изјавио „ми Срби смо један од шампиона по броју ратова које смо водили од 19. века до недавно: искусили смо најтеже ситуације, патили пуно, изгубили пола мушког становништва, учинили смо доста лоших ствари другим људима…”.

         У ситуацији када се НАТО и његове водеће чланице, пре свих САД и Велика Британија, које су извршиле оружану агресију на Србију, и даље понашају агресивно и унилатерално, о чему сведочи и 15. јануара јавно изречени захтев амбасадора САД при ОЕБС да се Косово укључи у рад ове међународне организације, снисходљиво понашање наших највиших представника на међународној сцени је крајње непримерено и штетно по уставно уређење и безбедност Републике Србије.

         Са главним извршиоцима агресије на Србију и главним покровитељима тероризма, наркомафије и трговине људским органима, који притом настављају да крше Резолуцију 1244 СБ УН односи се морају довести у оквире адекватне њиховом понашању, Уставу и Кривичном законику Републике Србије, а ако се Европска Унија не огради од њиховог понашања и односи са њом морају по том основу бити редуковани, што укључује и прекид бриселских преговора.

         Србији нису потребни инострани посредници да би извршила своју уставну обавезу и ефикасно решавала проблеме својих грађана на Косову и Метохији, чији је живот драстично погоршан у периоду у коме НАТО најпре крши Повељу УН, па затим злоупотребљава мандат добијен од СБ УН.

         2. Позивајући се на изворе у Влади Републике Србије, медији су нас пре три дана известили да је за консултантске услуге – формирање тимова у кабинету председника Владе ангажована фирма „Tony Blair Associates”, бившег британског премијера, против кога, и поред свих политичких притисака, још није окончан поступак за најтеже злочине пред српским правосуђем.

         У склопу тог агажмана, једно предавање је већ одржао ранији Блеров саветник за медије Алистер Кембел, главни пропагатор НАТО агресије на нашу земљу.

         Синдикат српске полиције је 3. јануара обавестио јавност да је на место саветника министра за реформу МУП-а доведен Британац Амадео Воткинс, некадашњи саветник Бориса Тадића у МО за анулирање наше Војске.

         Пуковник Горан Јевтовић, ранији саветник начелника генералштаба, износи у серији својих текстова детаље о демонтирању Војске по команди НАТО-а, и о специјалном положају „NATO Military Liaison Office” у згради и у структури МО, који је такав да обесмишљава појам државне и војне тајне.

         Захтевамо од Владе Србије и њених надлежних служби да објави колико је странаца, а посебно из земаља НАТО, и пре свега из САД и Велике Британије ангажовано на сталним или повременим пословима или има доступ раду и документима у Влади, њеним министарствима, службама и агенцијама, Војсци и Полицији Србије, као и НБС, као и ближе податке о њима – имена, функције, чинове, држављанство, као и припадност страним владиним или невладиним организацијама.

         Дубоко забринути да су независност, интегритет, уставно уређење и безбедност и достојанство Републике Србије, као и њене јавне финансије и привреда, озбиљно угрожени дубоким пенетрирањем у последњих 15 година појединаца и структура НАТО у све поре државне организације Републике Србије, одлучили смо се да овај Апел упутимо у форми отвореног писма, јер сматрамо да је довођење безбедности Републике Србије на адекватан ниво – питање које се тиче свих њених грађана и захтева њихову подршку.

         Позивамо све надлежне државне органе, да у оквиру своје уставне и законске надлежности, предузму по овим питањима све што је у њиховој моћи, посебно имајући у виду повезаност наведених околности са члановима 305, 306, 307, 315, 316, 318, 319, 320, 321, 359, 361, 369, 371, 372, 375, 376, 383, 384, 386, 388, 391, 393, 415, 419, 420 и 173 Кривичног законика Републике Србије.

Томислав Николић и Александар Вучић

Томислав Николић и Александар Вучић

Позивамо грађане Србије и њихове странке и организације, као и средства јавног информисања да подрже овај Апел и да дају свој допринос расветљавању навода, чињеница и питања садржаних у њему и на тај начин дају свој допринос заштити уставног уређења и безбедности Републике Србије.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *