Вијести, Регион

Анте Готовина преузима копнену украјинску војску

Прослављени хрватски генерал није се могао оглушити на позиве пријатељске Украјине за коначно ослобођење од руског јарма.

Република Украјина се дефинитивно одлучила изборити за свој суверенитет над цијелим територијем. Украјински парламент Верховна Рада је данас упутила позив умировљеним генералима Анти Готовини, Ивану Чермаку и Младену Маркачу да својим искуством у Домовинском рату помогну борби свих украјинских грађана против великоруске хегемоније. Наиме, умјесто да се заносе официрима који су од рата видјели само војне вјежбе, Верховна Рада је одлучила потражити помоћ у посљедњој побједничкој војсци у Еуропи – Хрватској војсци!

– Ваше искуство, љубав према домовини и слободи, дисциплина и поштење највећи су јамци да ћете посао обавити на корист и пријатељство украјинских грађана. – стоји у приопћењу које потписује Верховна Рада.

Срби и Хрвати у Украјни?

Срби и Хрвати у Украјни?

Анти Готовини је пак, указана још већа част: требао би бити именован за заповједника украјинске копнене војске, док би Чермак и Маркач првенствено били савјетници.

– Имам жељу, здравља и могућности показати да хрватски војник који се доказао у Домовинском рату може помоћи потлаченим народима, нарочито кад је ријеч о нашој браћи Украјинцима. Одвест ћу украјинске грађане у побједу и благостање – рекао је Готовина.

Извор: www.news-bar.hr

Коментариши чланак

Коментара

2 comments on “Анте Готовина преузима копнену украјинску војску

  1. Da li Hrvatski domoljubi znaju da su u Ukrajinu stigli ČETNICI – Brzi odred „Car Lazar“. Biće veselo……

  2. Јел могуће да неко чита ова срања…ви ако верујете у пола од овога што је написано ви сте још луђи од овог који је ово написао.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *