Вијести, Регион

АМФИЛОХИЈЕ: Браћа Руси схватају да се Црногорци санкцијама шале

МИТРОПОЛИТ ОДБИЈA ДА ПРИСУСТВУЈЕ ПРОСЛАВИ ЈУБИЛЕЈА ОКТОИХА ЈЕР ЈЕ ПОЗИВ ДОБИО НА – ЛАТИНИЦИ

  • Испред Цетињског манастира поново критиковао присталице „Црногорске православне цркве” оптужујући их да ложе логорску ватру

         МИТРОПОЛИЈА црногорско-приморска СПЦ-а наложила је данас бадњаке испред Цетињског манастира и испред Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици.

         Митрополит Амфилохије је испред Цетињског манастира пожелео мир, напредак и спасење свим верницима.

         Поново је критиковао присталице „Црногорске православне цркве” оптужујући их да ложе логорску ватру.

         „Нека они кажу – не допада се нама Амфилохије, не мора Амфилохије да им се допада, али немојте ћивот Светог Петра да ми презрете”, поручио је Амфилохије.

         Коментарисао је и придруживање Црне Горе санкцијама Европске уније против Русије, казавши да ни тиме не може бити угрожена вишевековна веза.

         „Срећа је што браћа Руси схватају да је то шала Црногораца, да се они шале. Шале се Црногорци, какве санкције против цара Николаја, те санкције против њега су санкције против митрополита црногорског Данила Петровића”, казао је Амфилохије.

         Он је појаснио и зашто није присуствовао прослави 520 година од штампања Октоиха које је одржано недавно на Цетињу у организацији локалне власти.

Митрополит Амфилохије: Браћа Руси схватају да се Црногорци санкцијама шале

Митрополит Амфилохије: Браћа Руси схватају да се Црногорци санкцијама шале

„Немојте да се љутите, јесам мало језичар ја. На Цетињу позивају митрополита црногорско-приморског, насљедника Петровића, латиницом. Да ме је позвао брат Италијан, Њемац, Хрват, свака част, одазвао бих се, али овом позиву се нијесам одазвао”, рекао је Амфилохије.

Амфилохије је одслужио на Бадњи дан Литургију у Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару.

Бадњак су и ове године донели Црмничани, двадест пети пут заредом, који је у 15 часова наложен пред пред барским Саборним храмом.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *