Вијести, Регион

Американци увелико подбуњују Мађаре против Виктора Орбана

ЈОШ ЈЕ НЕЈАСНО ДА ЛИ ПОЧИЊЕ ПРАВА ОБОЈЕНА РЕВОЛУЦИЈА, АЛИ ЈЕ САМО У БУДИМПЕШТИ БИЛО 25.000 ДЕМОНСТРАНАТА

        НА десетине хиљада људи учествовало је данас у демонстрацијама у Будимпешти и другим градовима Мађарске изражавајући огорченост због политике коју води десничарска влада премијера Виктора Орбана.

       „Дан огорчености“ је последњи у низу масовних уличних протеста, започетих прошлог месеца, након што је Орбанова Фидес партија предложила увођење пореза на Интернет.

      Испред мађарског парламента у Будимпешти окупило се око 25.000 људи који су носили транспаренте са натписом: „Не можемо да платимо толико пореза колико ви можете да покрадете“! Демонстранти су, такође, узвикивали „Орбане, одлази!“.

        „Не желимо да нас Орбан води ка Путину и Русији. Ми смо земља Европске уније и желимо да останемо у Европи, где и припадамо“, изјавио је агенцији АФП један од демонстраната, 26-годишњи студент Балинт Фаркаш.

        Демонстрације у Будимпешти су биле најмасовније, а широм земље је одржано више од 20 протеста.

Американци увелико подбуњују Мађаре против Виктора Орбана

Американци увелико подбуњују Мађаре против Виктора Орбана

Масовни протести прошлог месеца због предлога о увођењу пореза на Интернет приморали су Орбана да одустане од те идеје, што је прво значајније политичко повлачење од његовог поновног доласка на власт 2010. године.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *