Вијести, Регион

Александар Вучић „шамара“ Британију и њену „сребреничку резолуцију“ по одобрењу Берлина?

РЕКАО У БЛАЗНАВИ: „МОРАМО ДВАПУТ ВИШЕ ДА РАДИМО ДА БУДЕМО ЕКОНОМСКИ И ПОЛИТИЧКИ ЈАЧИ“

  • „Немојте да нас терате и немојте да нас газите јер то вам нећемо дозволити ма како да се зовете и ма како да сте јаки. Србију да згазите – нећете, то вам поручујем одавде из центра Србије, из Шумадије јер Србију ћемо умети да штитимо
  •  „А вама, Енглези, и свима осталима хвала на пријатељству које сте показали, а ми Срби чуваћемо себе и свој образ. Ми Срби смо спремни да се поклонимо туђим жртвама, али немојте да нас терате да се осећамо понижено, то нећемо дозволити“
  • ФАКТИ: Вероватно има миг Немачке, а и зна да ће Русија у ложити вето, па се прси и србује. А о понижавању Србије – у његовој и Дачићевој режији – наравно ни речи!

        ПРЕМИЈЕР Александар Вучић поручио је данас на Опленцу да грађани и власт морају да се труде и раде још више, како би држава економски ојачала и имала снаге да се супротстави политичким притисцима.

        „Србију да згазите нећете, то вам ја поручујем из срца Србије, штитићемо је нашим знањем и памећу“, рекао је премијер на отварању моста у месту Блазнава поред Тополе.

        Говорећи о резолуцији о Сребреници о којој би сутра, поводом 20 година од геноцида у том босанском граду, требало да расправља Савет безбедности УН, Вучић је казао да су у Србији последњих дана сви сведоци резолуција којима они који „себе треба да се стиде, стављају белег на Србе“.

        Иницијативу да се донесе резолуција о Сребреници покренула је Велика Британија.

        „А вама, Енглези, и свима осталима хвала на пријатељству које сте показали, а ми Срби чуваћемо себе и свој образ. Ми Срби смо спремни да се поклонимо туђим жртвама, али немојте да нас терате да се осећамо понижено, то нећемо дозволити“, истакао је премијер.

        Вучић је рекао да на намере да се Србија прогласи јединим кривцем за ратове на простору бивше Југославије, треба одговорити још напорнијим радом и трудом.

        „Морамо да радимо још два пута више да се боримо да направимо успешнији економски систем да бисмо имали још већу снагу да им се супротставимо“, рекао је Вучић.

        Нагласио је да је Србија кренула путем опоравка и да сада нико не може да је заустави, па чак ни наметнути „политички проблеми са стране“.

        „Мој посао је да када одем са власти, да се неко не суочи с банкротом као што се суочавају неке друге земље данас у Европи. Србију смо од тога спасли, Србија није пред банкротом. Србија ће ускоро бити потпуно здрава, нормална и финансијски ојачана земља која ће да запошљава своје људе. Биће пристојна земља онако како сте сањали“, рекао је Вучић.         

        „Немојте да нас терате и немојте да нас газите јер то вам нећемо дозволити ма како да се зовете и ма како да сте јаки. Србију да згазите нећете и то вам поручујем одавде из центра Србије из Шумадије јер Србију ћемо умети да штитимо“ рекао је премијер.

        Вучић је изјавио да ће британска резолуција о Сребреници утицати на Србију и регион без обзира на исход гласања у Савету безбедности УН, али да ће сваки покушај урушавања Републике Српске наићи на отпор Србије.

        Вучић је додао да ће српски народ остати поносан, економски ојачати земљу и у потпуности победити.

        „Ако резолуција не буде изгласана то би била добра вест за Србију и регион. Ако буде изгласана то ће бити тешка вест, али борићемо се, изградићемо још мостова и фабрика, економски ћемо ојачати земљу и сигуран сам у потпуности победити“, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара шта очекује од предстојеће седнице СБ УН.

        Премијер је додао да је Србија мала земља, да нема права да очекује нешто од великих сила, попут вета Руске Федерације на резолуције, већ само од себе, своје владе и народа.

        Према његовим речима, српски народ ће поносно и усправне главе ићи свуда.

         „Представљаћемо се као Срби, нећемо ни од кога крити коме припадамо јер нисмо криви. Поготово није криво 99,99 одсто Срба којима би неко лепио етикету колективне кривице“, рекао је Вучић.

        На питање новинара која је политичка позадина доношења резолуције Велике Британије, Вучић је рекао пошто само на томе инсистирају, а друго их не занима, недвосмислено је да имају политичку намеру да то злоупотребе.

Вучић „шамара“ Британију и њену „сребреничку резолуцију“ по одобрењу Берлина?

Вучић „шамара“ Британију и њену „сребреничку резолуцију“ по одобрењу Берлина?

Премијер је додао да ће отпор Србије британској резолуцији о Сребреници бити политички миран, као и сваки покушај урушавања и уништавања Републике Српске. „Србија је дужна по Дејтонском споразуму да штити Републику Српску и тај посао ћемо обавити чувајући мир и стабилност у региону“, рекао је Вучић.

Бета – Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *