Вијести, Фото и Видео

Пуковник Касад: О покушају убиства Мозговоја

Увече 7. марта на интернету су почеле да се појављују вести о покушају убиства команданта бригаде „Дух“, Алексеја Мозговоја.

Ово је порука активисте Гљеба Корнилова: У Алчевску је дигнут је у ваздух аутомобил са командантом бригаде. Активирана су три усмерена експлозивна пуњења. Алексеј Борисович је задобио лаку тангенцијалну рану од гелера у главу. Пружена му је прва помоћ и сада је добро.

Према прелиминарној верзији, употребљене су МОН-мине са усмереним дејством.

Ажурирано: Као што бива, помогли су случајност и људски фактор. Прва експлозивна направа активирала се секунду прерано да би нанела највећу штету. Зато је експлозија погодила предњи део аутомобила, а не путнички простор у којем је био командант бригаде.

„Информација је 100% тачна, нажалост“, каже Гљеб Корнилов.

Пуковник Касад: О покушају убиства Мозговоја

Пуковник Касад: О покушају убиства Мозговоја

Познати су детаљи рањавања команданта бригаде „Дух“, алексеја Мозговоја – дигнут је у ваздух аутомобил у којем се налазио. Инцидент се догодио 7. марта око 17:00 на његовом повратку у Алчевск из Луганска, на контролном пункту на излазу из Михајловке. Употребљене су три импровизоване елсплозивне направе. Две су биле усмерене на пут по којем се кретао аутомобил са Мозговојем.

Мозговој је у хитној видео-поруци рекао да је био упозорен да се спрема насртај на његов живот. „Неће ме увући у „кутију с пауцима“. Никоме се нећу светити. Никога не проглашавам својим непријатељем“, рекао је командант. Он је још обећао да ће наставити са борбом за власт народа.

„Пропашће сви покушаји да се у републикама створи хаос. Рана ће зацелити, треба остварити циљ“, рекао је Мозговој. „И хвала на овоме што се данас десило. Сад имам прилику да честитам свим женама Новорусије. Наглашавам, не ЛНР или ДНР, већ Новорусије. Пре или касније, Новорусије ће бити“, рекао је командант.

Према прелиминарном рапорту инжињерца, поднетом са места експлозије, јасно је да се на аутомобил чекало и да се његов прилазак могао пратити издалека. Експлозија је вероватно покренута радио-сигналом или мобилним телефоном. На сву срећу, нико није погинуо, експлозија главног пуњења је промашила, командант бригаде је само лакше рањен и задобио је потрес мозга.

Алексеја Мозговоја су довезли у градску болницу Алчевска, и пошто је превијен, он се вратио својим дужностима.

Совершено покушение на Алексея Мозгового (видео) » новости Новороссии, ситуация на Украине сегодня, АТО (антинародная террористическая операция) – Голос Севастополя

ПС. Веома ми је драго што Алексеј није озбиљно повређен. Он је један од оних људи који и даље гурају идеју Новорусије, чије је живо оличење. Није јасно ко је организовао атентат. Ја мислим да на ову тему треба да говори сам Алексеј, ако то буде хтео. Наравно, према назнакама у Алексејевим речима, он ће трагове овог инцидента пратити у Луганској Народној Републици, јер је у овом случају тешко поверовати у деловање хунтине извиђачко-диверзантске групе.

И још нешто, узгред. Штета нанета Мозговојевљевом возилу је прилично слична штети учињеној аутобусу у Волновахи.

Да је насртај на живот Алексеја био успешан, било би интересантно видети какав би све шљам испузио и сиктао како је добро што је Мозговој убијен.

Аутор: Борис Александрович Рожин
Извор: Colonel Cassad (in English)
Превод: Ћирилизовано

Извор: Ћирилизовано (http://cirilizovano.blogspot.com/2015/03/blog-post_66.html)

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *