Вијести, Мишљења

ПРОХАНОВ: Дани су можда и предратни, збијмо се око Путина и Новоросије

АМЕРИКАНЦИ ОБОРЕНИ МАЛЕЗИЈСКИ ПУТНИЧКИ АВИОН ПРЕТВАРАЈУ У БОИНГ 666

  • Главни информативно-психолошки ударац усмерен је против председника Русије Владимира Путина. Управо је он сада изложен огромном психолошком и моралном притиску   
  • Циљ је да се сломи Путинова воља и да се он примора да се повуче пред свеопштим нападом Запада, да га деморалише, да би се постигла серија непрекидно повећаваних уступака у које спада не само предаја Новоросије, него, можда, и враћање Крима
  • Ових изузетно критичних, можда, предратних дана, неопходна је консолидација свих патриотских снага Русије и њихово збијање око Новоросије која се бори и око председника Русије

         Пише: Александар ПРОХАНОВ, руски писац, глвни уредник недељника „Завтра”

         BOEING 777 ”Малезијске авио компаније”, који је оборен над Донбасом, приближава судњи час, представља авион „краја света” и у своју експлозију увлачи огромне отровне енергије савременог света.

         У тај монструозни чин смрти увлачи државе, армије, обавештајне службе, пропагандистичке машинерије и континенте. Тај Boeing може да доведе до Tрећег светског рата.

         Приближава се злокобна годишњица почетка Првог светског рата. Тај рат почео је након убиства надвојводе Фердинанда и његове жене. То злослутно убиство још неко време није наговештавало светску катастрофу. Надвојвода и његова супруга сахрањени су у породичној капели. Само неколико недеља касније загрмели су топови и почео је светски рат који је човечанство коштао 30 милиона погинулих.

         Није ли рушење Boeing-а детонатор сличне снаге?

         Својевремено је јужнокорејски Boeing који је полетео са Аљаске, променио маршруту, приближио се совјетској Чукотки, Камчатки и летео дуж обале Охотског мора бавећи се електронском шпијунажом. Није се одазивао на послате сигнале и упозорења совјетских ловаца. Упорно је настављао да обавља извиђање. И на крају је оборен у региону Сахалина.

         То је изазвало огроман одјек у свету који је демонизовао све слабију совјетску државу, одјек због којега је покошена читава војно-интелектуална врхушка Совјетског Савеза: оставку је поднео и начелник Генералштаба, Николај Огарков. То је био први разорни акт деморализације совјетске армије која у време ГКЧП (удара одозго у августу 1991.) није умела да се одупре распаду земље.

         Американци су – аутори великих провокација. Провокација у Тонкиншком заливу када је, наводно, са моторних чамаца Северног Вијетнама осута паљба на групу америчких војних бродова, послужила као повод за концентрисано бомбардовање Северног Вијетнама и Ханоја. На крају се испоставило да је паљба на америчке бродове била преувеличана.  

         Савремени Ирак уништили су под изговором тобожњег оружја за масовно уништење које је поседовао Садам Хусеин. Пошто су разорили земљу и убили Садама, Американци су признали да у Ираку није било тог оружја.

         Данас више од половине становништва САД сматра да су напади авиона на куле-близнакиње, после којих су на Менхетну настале две страшне црне јаме, испланирале специјалне службе Сједињених Држава и да су послужили као повод за бројне инвазије америчких трупа на свим континентима у свету.

         И у случају са малезијскимBoeing-ом, има разлога да се сматра да је то пажљиво планирана америчка специјална операција.

         За ту операцију унапред су припремани видео-снимци и интензивно вођена јавна клевета устаника у Донбасу. Сада, када је Boeing оборен и још није разјашњено којим оружјем, у ту насталу информативну паузу продрле су огромне медијске могућности Сједињених Држава.

         Американци тврде да су авион оборили или устаници или руски ПВО, или са земље или помоћу ловаца противваздушне одбране.

         Устаничка армија Новоросије проглашава се за ђавоље племе, васељенско зло, убраја у међународни тероризам и изједначава са Ал Каидом.

         Око тог монструозног злочина Америка окупља већину држава света, мобилише их за информативни и морални рат и за борбена дејства против Новоросије.

         Постаје могуће увођење натовских формација у Украјину и њихово учешће у грађанском рату.

         Главни информативно-психолошки ударац усмерен је против председника Русије Владимира Путина. Управо је он сада изложен огромном психолошком и моралном притиску, чији је циљ да – сломи његову вољу и примора га да се повуче пред свеопштим нападом Запада и да га деморалише, да би се постигла серија непрекидно повећаваних уступака у које спада не само предаја Новоросије, него, можда, и враћање Крима.

         Демонизација председника даје снагу петој колони која је спремна да одмах после НАТО-а прогласи за ђавоље племе не само Новоросију, него и руску државност. То ће омогућити либералима да усмере стандардна средства „обојених” револуција против њима мрске државности.

 

ПРОХАНОВ: Дани су можда и предратни, збијмо се око Путина и Новоросије

ПРОХАНОВ: Дани су можда и предратни, збијмо се око Путина и Новоросије

У условима борбе на живот и смрт и претње од „наранџасте” револуције, најпогубније би било повлачење пред налетом информативног напада. Неопходно је испољити непоколебљивост и чврстину, доследност у реализацији економских, геостратешких и војних циљева на свим пољима на којима непријатељ задире у националне интересе Русије.

Ових изузетно критичних, можда, предратних дана, неопходна је консолидација свих патриотских снага Русије и њихово збијање око Новоросије која се бори и око председника Русије.

Превела

Ксенија Трајковић

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

One comment on “ПРОХАНОВ: Дани су можда и предратни, збијмо се око Путина и Новоросије

  1. Овај Човјек прича истину али не ради се само о петој колони:ШЕСТА је још погубнија за Путина и Русију!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *