Вијести, Култура

Породица Ђоковић – амбасадори српског писма, српске ћирилице

Супруга најбољег тенисера света Новака Ђоковића, похвалила се на Твитеру да своје пријатеље из Велике Британије учи ћирилицу.

Јелена Ђоковић учи Британце да пишу ћирилицу

Јелена Ђоковић, супруга најбољег тенисера света Новака Ђоковића, похвалила се на Твитеру да своје пријатеље из Велике Британије учи ћирилицу како би они могли да читају и пишу на нашем језику.

Јелена Ђоковић на Твитеру пише: It`s so much fun teaching my British friends Cyrillic letter so they can read and write Serbian 🙂 #HappyToHelp #GoodDay

– Прилично је забавно учити моје британске пријатеље ћирилицом како би они могли да читају и да пишу српски – написала је Јелена.

Ђоковићева је добила велику подршку пријатеља и обожаваоца на Твитеру.

Јелена Ђоковић учи Британце да пишу ћирилицу

Јелена Ђоковић учи Британце да пишу ћирилицу

“Сигурно ћеш их научити јер имају тако добру наставницу”, написала је једна обожаватељка.

Многи странци су изразили жељу да Јелена и њих научи да користе српско писмо.

Јелена Ђоковић је директорка “Фондације Новак Ђоковић” чија је мисија омогућавање деци из угрожених средина да расту и развијају се у креативном и безбедном окружењу. Фондација је до сада даровала доста новца и помоћи угроженима, а за угрожене у поплавама чак 600.000 долара.

Новак је честитке и прославе на светским турнирима славио ћирилично. Случајно? Да ли су то Срби у расејању и отаџбини приметили? Како Срби поштују своје писмо? Изговорима о двоазбучју које су наметнули комунисти 1954. године? (http://фотоалбум.чуварићирилице.срб/picture/Србија-Ноле/category/шампиони_пишу_ћирилицом).

Извор: Новости, Блиц, Чувари ћирилице

Вијести о…: Надамо се да ће и Јелена и Новак ускоро добити и користити адресе електронске поште Јелена.Ђоковић@шампион.срб и Новак.Ђоковић@шампион.срб.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *