Вијести, Култура

Патријарх совјетске песме Јосиф Кобзон у Доњецку упркос забрани Кијева

НЕКОЛИКО ПЕСАМА ИЗВЕО ЗАЈЕДНО СА ПРЕМИЈЕРОМ ДОЊЕЦКЕ РЕПУБЛИКЕ АЛЕКСАНДРОМ ЗАХАРЧЕНКОМ

  • Рођен је 1937. године у граду Часов Јар у Доњецкој области. Почасни је грађанин Доњецка, Славјанска, Макејевке, Краматорска, Артјомовска и Горловке

        ЈОСИФ Кобзон, 77-годишњи патријарх совјетске песме одржао је бесплатан концерт у Доњецку, упркос томе што је Служба безбедности Украјине забранила улазак љубимцу целог СССР на територију Украјине.

         „Ко за улазак у рођену кућу тражи визу? Ја не тражим визу, ја једноставно идем својој кући“ – изјавио је Кобзон, рекавши да га је баш брига за одлуку СБУ. 

        Кобзон је рођен 1937. године у граду Часов Јар у Доњецкој области. Певач је почасни грађанин Доњецка, Славјанска, Макејевке, Краматорска, Артјомовска, Горловке и других градова у Доњецкој области.

        Он је у понедељак извео неколико десетина песама у препуној сали Доњецког националног театра опере и балета, а публика је овацијама дочекала сваку песму свог идола из Русије.

         „Донбас је моја отаџбина. Године 1945. сам дочекао велику Победу у Славјанску, а кренуо сам у школу у Краматорску. Донбас је моја отаџбина, Донбас се не може бацити на колена – нико то не може“ – рекао је Кобзон на сцени. Сала је дочекала његове речи аплаузом.

        Неколико песама Кобзон је извео заједно са премијером ДНР Александром Захарченком.

        Певач се захвали премијеру за доследност и чврстину духа и посветио му „Песму команданта“.

        Неколико песама отпевано је у част погинулих заштитника Донбаса. Такође, Кобзон је извео реквијем посвећен деци која су погинула када су терористи 2004. године заузели школу у Беслану.

        Певач је претходно посетио Макејевку, где се састао са школарцима и предао инсулин клиници за ендокринологију.

Александар Захарченко  и   Јосиф Кобзон

Александар Захарченко и Јосиф Кобзон

Дана 28. октобра, на 70. годишњицу ослобођења Украјине од хитлеровских окупатора, Јосиф Кобзон ће учествовати у полагању камена-темељца за споменик на брду Саур-Могила и одржаће концерт у Луганску.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *