Вијести

Пао део крова током представе у Лондону, 88 повређених

Лондон –Најмање 88 људи је повређено, од којих седам тешко, када је синоћ пао део крова у лондонском Аполо театру током извођења позоришне представе, јавио је британски ББЦ.

Китњасто украшен плафона и део расвете обрушио се на пуну салу у којој је било 720 гледаоцаца, а нема извештаја да је неко погинуо.

apolo teatar

Гардијан наводи да је у Аполо театру у централном Лондону пао део балкона, а лондонска полиција саопштила да је операција спасавања и даље у току.

АП наводи да је полиција саопштила да им, „у раној фази спасавања”, није познато има их погинулих, да је пет особа тешко повређено и пребачено у болнице, а да је више од 40 повређених само дошло и здравствено збринуто у другом, оближњем позоришту.

Лондонски званичници наводе цифре између 20 и 40 повређених у позоришту, пошто се делимично срушио „кров, плафон или балкон, није за сада потпуно јасно” и да ватрогасци наводе да, сви који су били заробљени под рушевинама, сада су спасени.

Полиција, ватрогасци и хитна помоћ се налази на лицу места у лондонском позоришном округу Вест Енд.

Слике несреће у центру Лондона одмах су се појавиле на друштвеним мрежама, на којима се види како људи беже из позоришта са повредама главе и прекривени прашином.

ББЦ наводи да је сведок рекао да је чуо „крцкање” пред пад, док је на бини извођена представа „Чудновата згода пса у глуво доба”.

 Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *