Вијести, Мишљења

Панета: Треба наоружати Украјину, ако САД не предводе свет – нико га неће предводити

АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТ СТИВЕН ЛЕНДМАН ТВРДИ ДА САД ЈОШ ОД АПРИЛА 2014. НАОРУЖАВАЈУ КИЈЕВ

  • Примирје неће дуго трајати. Ако и тада украјинска армија буде губила – Барак Обама ће, уверен је Лендман, у Украјину послати америчке војнике, а то ће значити да ће САД  бити директно увучене у рат

         КАД се има посла са Русијом, треба демонстрирати силу, а не слабост – изјавио је бивши министар одбране САД и бивши директор ЦИА Леон Панета.

         У интервјуу немачком недељнику Der Spiegel, он је подржао иницијативе да Вашингтон наоружа Украјину да би Русији било показано да ће морати да „плати папрену цену за своје потезе”.

         Панета је посебно нагласио да ће се мир на истоку Украјине одржати једино уколико Запад подржи Кијев и финансијски и „на војном плану”.

         Панета је подвукао да „Русија разуме само силу”, а да користи слабости противника у свом интересу. Додао је да НАТО трупе треба разместити по земљама око Русије.

         Он је био на челу ЦИА од 2009. до 2011, а шефа Пентагона о 2011. до 2013. године. Зато нису нимало изненађујуће ове његове речи:

         „САД морају предводити свет. Јер, ако ми не будемо предводили овај свет – неће га предводити нико”.

         Амерички експерт Стивен Лендман оценио је, међутим, индиректно да Панета лаже. Открио је: да САД Украјинцима испоручују оружје још од априла прошле године, укључујући и тешко. Додао је да се ратно ваздухопловство Украјине такође стално снабдева „по иницијативи Беле куће”.

         Лендман тврди да то оружје уопште није било одбрамбено и несмртоносно и предвиђа да примирје у Донбасу – кривицом Кијева – неће потрајати дуго.

Панета: Треба наоружати Украјину, ако САД не предводе свет – нико га неће предводити

Панета: Треба наоружати Украјину, ако САД не предводе свет – нико га неће предводити

Ако и тада украјинска армија буде губила – Барак Обама ће, уверен је Лендман, у Украјину послати америчке војнике, а то ће значити да ће САД бити директно увучене у рат.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *