Вијести, Регион

ОЗРЕНЦИ ИЗ ЦИРИХА ПОКЛОНИЛИ КОМБИ ВОЗИЛО ДОМУ ЗДРАВЉА „ОЗРЕН“

Петрово, 29.04.2019.године

ОЗРЕНЦИ ИЗ ЦИРИХА ПОКЛОНИЛИ КОМБИ ВОЗИЛО ДОМУ ЗДРАВЉА „ОЗРЕН“

Чланови Завичајног удружења Озренаца из Цириха „Озрен земља Немањића“ данас су Дому здравља „Озрен“ из Петрова уручили комби возило намијењено за превоз дијализних пацијената. Захваљујући овој донацији возило старо двадесет година, са скоро милион пређених километара, без климе, са честим кваровима, које је до сада било једино превозно средство дијализних пацијената из општине Петрово на третмане у дијализни центар у Добој, „одлази у пензију“.

„Начелник општине нам се обратио са молбом за помоћ у набавци возила за превоз дијализних пацијената јер локална заједница није била у могућности да обезбиједи возило. Ми смо се ангажовали, сви чланови удружења, обезбиједили новац из Удружења и добровољних прилога, купили возило, оцаринили, урадили сервис, купили нове гуме и данас смо га предали“, рекао је члан удружења Лука Шешлак.

„Озренци у дијаспори су се одазвали на наше вапаје да нам помогну у рјешавању овог проблема и ја желим да им се захвалим у своје лично име и у име свих грађана општине Петрово на овој донацији која ће пуно да значи не само Дому здравја него и свима нама“, истакао је начелник општине Петрово Озрен Петковић.

Завичајно удружење Озренаца у Швајцарској основано је 2011. године и од тада до данас организовало је бројне хуманитарне акције за помоћ родном крају и људима који овде живе.

Чувари ћирилице: Натпис на возилу је написан српским писмом – српском ћирилицом! Све честитке Озренцима.

Извор: Чувари ћирилице

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *