Вијести, Мишљења

Милосав Миле Кнежевић: ОТВОРЕНО О ПЕТЕРУ ХАНДКЕУ !

Петер Хандке, је ИСТИНА.

Мелем за рањену Српску душу.

И хвала Богу, што имадох ту прилику да га 2102. године, дочекам у Бањој Луци. И то са својим пријатељима из Народног позоришта, Републике Српске. И да му се том приликом, лично, и у своје име, али и оног поштеног дела Српског Рода, захвалим, за све оно што је господин Петер Хандке учинио, и још чини за Српски народ.

А чини и то много, СВЕДОЧИ ИСТИНУ, која је западним злочинцима (политичарима) непријатна, горка и болна. Јер их П.Хандке, разоткрива у њиховом злочину којег починише над Србима. А за таква дела Петера Хандкеа, држава Србија, као и Република Српска, требали би, и то без одлагања, да му се захвале и додјеле, највећа државна признања и одликовањa. Те на тај начин, покажу, да знају, да цене своје пријатеље. A поготово борбу, коју господин П.Хандке води са западним злотворима, који би га најрадије уклонили, са јавне, светске сцене. А што су и радили (само ради тога што је стао на страну Срба и ИСТИНЕ, а коју је он открио и без страха износио и ширио по свету), забрањујући његова дела, да се штампају и слободно продају, свим љубитељима, Хандкеовог стваралаштва, и писане речи.

И не би им то довољно. Већ наставише још гнусније, и немилосрдније, да му се свете, за његово СВЕДОЧЕЊЕ ИСТИНЕ, О СТРАДАЊУ СРБА у двадесетом веку. Те пођоше забрањивати и скидати Хандкеове драме, са репертоара светских позоришних кућа. А то, политичка врхушка запада, још увек ради, подмукло и перфидно. Што је чисти злочин према једном уметнику, ствараоцу, писцу, мислиоцу и борцу за истину и људска права. Што најоштрије, као човек, поштовалац културе, умјетности и писане речи осуђујем. А поготово, кад је у питању један Петер Хандке, великан, међу светским писцима и велики и искрени пријатељ Срба и Србског Рода.

Милосав Миле Кнежевић: ОТВОРЕНО О ПЕТЕРУ ХАНДКЕУ !

Милосав Миле Кнежевић: ОТВОРЕНО О ПЕТЕРУ ХАНДКЕУ !

Е, ради тога, тих, необоривих чињеница и истине. Ја пред вас, изнесох, и то јавно, свој предлог, који би био зрно правде, за ту громаду од човека, господина Петера Хандкеа. И то, од наше, Србске стране и Србских држава. А сад је на реду влада Србије, председник Србије, као и исти, из Републике Српске. А такође и најпослије и сами грађани, Српски Род у целини. Који треба да каже, је ли мој предлог малоуман или је вредан пажње и реализације, али без одлагања. С обзиром на здравље, а и године, господина Петера Хандкеа.

С поштовањем, моја маленкост,
Српски песник за децу и одрасле
Милосав Миле Кнежевић.

Бања Лука, 24.септембар, 2014.година.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *