Вијести, Мишљења

МИХАЛКОВ: Европска унија је удобан старачки дом

„НИЈЕ МОЈА СТВАР ДА САВЕТУЈЕМ СРБЕ КОЈИМ ПУТЕМ ЋЕ КРЕНУТИ”, АЛИ…

        РУСКИ режисер Никита Михалков рекао је да га ЕУ подсећа на старачки дом и да Србија у њега не би требало да иде.

        „Није моја ствар да саветујем Србе којим путем ће кренути. Једно је сигурно, искуство показује да савез од 15 или више стараца не пружа гаранције да ће се добити један младић. ЕУ ме помало подсећа на ту ситуацију – удобно, комфорно, топло, али то је свеједно старачки дом“, рекао је Михалков за београдски магазин „Недељник“.

        Он је критичарима руског председника Владимира Путина и припајања Крима Русији поручио да се атмосфера променила за све ове године.

        „Сматрам да је ентузијазам са којим су Кримљани прихватили могућност припајања Русији толико искрен и срдачан да лично немам никакве сумње да је то била исправна и праведна одлука“, рекао је Михалков.

        На питање шта замера Србима, а шта српској политици, Михалков је одговорио да му се чини да се српски државни врх „мора потрудити да не предаје своје људе у шапе европског правосуђа“.

        Говорећи о критикама западних медија због подршке коју је гласно исказивао Србији, посебно када се ради о Косову и Метохији, Михалков је рекао да „имају различите задатке“.

        „Ја говорим оно што мислим, а критичари пишу оно што им диктира средина“, додао је Михалков.

        Михалков је навео да је веза између Србије и Крима заснована на томе што су у једном тренутку Срби прихватили огроман број руских војника, који су ту нашли уточиште – више од 3.000 људи.

Никита Михалков

Никита Михалков

„Срби су прихватили управо најсиромашније слојеве емиграције који нису имали ништа, осим части и еполета. Имућнији су одлазили у Француску и у друге земље“, рекао је Михалков, чији је најновији филм о белогардејцима „Сунчаница“ недавно премијерно приказан у Београду.

Срна

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *