Вијести, Регион, Спорт

У МЕЛБУРНУ ПРЕМИНУО НОВИНАР КОЈИ ЈЕ ПРЕДВОДИО ХАЈКУ НА НОВАКА ЗБОГ СТАВА О ВАКЦИНАМА

Пише: Невена Татић Карајовић

У питању је британски новинар Мајк Диксон, дугогодишњи извештач Дејли Мејла (енгл. Daily Mail). У својој богатој каријери, која је трајала преко тридесет година, извештавао је о више спортова а последњих година о тенису.

Мајк Диксон

Преминуо новинар Дејли Мејла – Мајк Диксон

Мајк Диксон је нашој јавности постао посебно познат нападима на Новака Ђоковића због одбијања вакцине. Он је у серији чланака критиковао Новака Ђоковића и чак тражио да се српски тениер избаци из такмичења због става против вакцина. Напади су доживели врхунац током Отвореног првенства Аустралије 2022. када су аустралијске власти затвориле српског тенисера и касније му забраниле да игра, коначно га протеравши из земље.

Овај познати новинар је, засигурно, имао утицај на јавно мњење широм света које се одразило и на ставове организатора и власти у Аустралији. Подсећамо да је Аустралија земља под британским круном и да су британски медији овде веома заступљени. Игра судбине или, можда управо вакцина, десило се да је две године касније управо током Отвореног првенства Аустралије Мајк Диксон изгубио живит у шездесетој години. Неоспорно је да нас је, у последње време, више спортских радника и спортиста изненада напустило. Неоспорна је и присила на вакцинацију управо ових људи ради путовања и учешћа на догађајима.

Британски новинар Мајк Диксон

Дејли мејл о Новаку Ђоковићу 15 фебруара 2022.

Превод са слике: Новак Ђоковић би могао да упропасти шансе да постане најбољи свих времена тиме што одбија да се вакцинише… Чудан је пут низбрдо у смрт за играча који очајнички жели да буде вољен.

Новак је сво време задржао и бранио свој став, што је, засигурно, узевши у обзир да је у питању звезда светских размера, имало утицаја на престанак терора и над спортистима и над народом уопште. Новак је, као православни Хришћанин, као професионалац и изузетан човек, изјавио саучешће породици преминулог новинара.

Сви ми вршимо утицај својим делима, понашањем и речима. Будумо свесни тога. Новинари и све јавне личности имају посебну одговорност. Закон их штити а да ли штите сами себе?

Невена Татић Карајовић

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *