Вијести, Мишљења

Крејг Робертс: Амерички лидери не заслужују ни да Путину изују ципеле

АМЕРИЧКИ ПИСАЦ СТИВЕН ЛЕНДМАН: „ПУТИН МИСЛИ ОНО ШТО ГОВОРИ, А ОБАМА ЈЕ СЕРИЈСКИ ЛАЖОВ”

  • ЛЕНДМАН: „Путин говори оно што мисли, а мисли оно што говори. Он је директан и држи се онога што говори. Супротно руском лидеру, председнику САД се не може веровати јер једно говори, а друго ради”
  • ПОЛ КРЕЈГ РОБЕРТС: Ако се погледа списак оних који намеравају да као председници стану на чело САД, земље коју неки и даље сматрају једином суперсилом у свету, може се видети да је то тек група ништарија. САД немају у политичкој сфери никога ко би се могао носити ни са лидерима Кине, Еквадора, Венецуеле, Аргентине, Бразила или Индије

         РУСКИ лидер Владимир Путин говори оно што мисли и тога се држи, а председнику САД, Бараку Обами, се не може веровати – оценио је амерички писац Стивен Лендман.

         У ауторском тексту под насловом „Путин говори директно, а Обама се држи лицемерно”, додатно је прецизирао:

         „Путин говори оно што мисли, а мисли оно што говори. Он је директан и држи се онога што говори. Супротно руском лидеру, председник САД је серијски лажов коме се не може веровати јер једно говори, а друго ради”.

         Лендман је за пример навео да Обама честита муслиманима света њихове верске празнике, а истовремено систематично масовно истребљује становништво арапских земаља. Поменуо је и обојене револуције у америчкој режији које су у супротности и са међународним законима и са званичном реториком Вашингтона.

         Лендман је поменуо и Путинову оцену изговорену у Санкт Петербургу да САД иступањем из споразума о противракетној одбрани гурају свет у нови хладни рат. При том је подвукао:

         „То је заиста корак ка новој трци у наоружању који мења глобални систем безбедности”.

         Истовремено се огласио и други – ништа мање познати Американац – Пол Крејг Робертс. Он је сународницима, а и својим читаоцима широм света, поставио питање: „Да ли је већ и вама, као мени, пало на памет да САД више нису у стању да себи направе политичког лидера?”.

         Робертс је у овом контксту оценио: „Ако се погледа списак оних који намеравају да као председници стану на чело САД, земље коју неки и даље сматрају једином суперсилом у свету, може се видети да је то тек група ништарија. Амерички лидери не заслужују ни да Путину изују ципеле. САД немају у политичкој сфери никога ко би се могао носити ни са лидерима Кине, Еквадора, Венецуеле, Аргентине, Бразила или Индије .”

         Према његовим речима, у Европи, Британији, Аустралији и Канади рођене лидере на маргину потискује корумпирани систем. У САД положај лидера најдиректније зависи од финансијске подршке владајућих економских кругова.

         Амерички председник и други политичари представљају само интересе утицајних приватних група и њих ништа више не интересује.

         „У том смислу је савремена Америка налик Римској империји из времена њеног заласка, када су се супротстављене групације бориле између себе за право да на трон доведу своју марионету” – подвукао је Робертс.

         Поводом председничке кандидатуре милијардера Доналда Трампа, Крејг Робертс је написао:

         „Неки га називају преварантом, али зар председник САД може бити ико други? Зар мислите да вас нису обмањивали Клинтон, Буш-млађи или да то не чин Обама? У каквој васељени ви живите?”

Крејг Робертс: Амерички лидери не заслужују ни да Путину изују ципеле

Крејг Робертс: Амерички лидери не заслужују ни да Путину изују ципеле

Робертс је одмах после овога понудио својим читоцима и (не-очекивано „али”:

„Трамп је у суштини најбољи кандидат данас за Американце. Јер, довољно је богат да му председничка фотеља није потребна да би се богатио тргујући интересима Америке. Друго, он има здрави егоизам, што значи да би се могао супротставити утицајним групама. Међутим, буде ли багателисао Тајну службу и ЦИА – Трамп ризикује да понови судбину Џона и Боба Кенедија”.

Своје размишљање закључио је речима: „Ако је Трамп за нас најбољи избор, замислите само у каквој жалосној ситуацији се налазимо”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *