Вијести, Култура

Књига „Србија у Великом рату“ промовисана у Канбери, Бечу, Братислави и Минску

СВУДА ПРИВУКЛА ПАЖЊУ, А У БЕЧУ ДОШЛО И ДО ДИЈАЛОГА СРПСКИХ И АУСТРИЈСКИХ ИСТОРИЧАРА

        КЊИГА „Србија у Великом рату 1914 -1918“, проф. Мире Радојевић и проф. Љубодрага Димића промовисана је у Аустралији и више европских земаља.

        После промоције – крајем октобра у Канбери – уследила су представљања књиге у Братислави (14. новембра), у Бечу (15. новембра) и у Минску (18. новембра) 2014. године.

        Промоција књиге у Минску обављена је у Клубу штапме „Звезда“, на којој су говорили коаутор проф. Мира Радојевић, амбасадор Србије у Белорусији Вељко Ковачевић, инострани члан САНУ, књижевник и преводилац проф. Иван Чарота и Живадин Јовановић, у име Београдског форума, као једног од издавача.

        Промоција је побудила значајно интересовање научне и културне јавности Белорусије, чему је допринос дао запажен публицитет у белоруским медијима.

Књига „Србија у Великом рату“ промовисана у Канбери, Бечу, Братислави и Минску

Књига „Србија у Великом рату“ промовисана у Канбери, Бечу, Братислави и Минску

Поводом Дана примирја у Првом светском рату, СПКД Просвјета у Аустрији је 15. новембра организовала Трибину: Kњиге и аутори о Великом рату – ПАМЋЕЊЕ И ЗАБОРАВ. Била је то добра прилика да се у дијалогу аустријских и српских аутора, кроз њихова дела, на прави начин подсети на крај Великог рата, у години у којој се обележава сто година од његовог почетка.

Просвјета је саопштила да је трибина одржана у елитном простору пресс-клуба Конкордија у центру Беча и да је изазвала велико интересовање публике у главном граду Аустрије. Међу присутнима су били амбасадор Србије у Аустрији Перо Јанковић, архијерејски намесник отац Крстан Кнежевић, шеф представништва Републике Српске Младен Филиповић, велики број аустријских и српских аутора, уметника, историчара и заинтересованих гостију.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *