Вијести, Живот и Здравље

Како потрошити калорије док сједите на послу?

Сви знамо да у данашње вријеме не постоје „идеални услови“, али ових неколико савјета може вам помоћи да сагорите калорије чак и док сте на послу.

Претпоставимо за столом, испред рачунара, у канцеларији…

Стежите трбушне мишиће
Трбушњаци су сјајни, али они нису једина вјежба која ће помоћи вашим трбушним мишићима. Стегните трбушне мишиће као да ће вас неко управо пошкакљати по трбуху. Задржите их тако неколико секунди, опустите се и поновите вјежбу 10 пута.

Друга добра вјежба за доњи дио трбуха јест да дигнете стопала неколико центиметара од пода, испружите их и вратите у исти положај, па спустите на под.

Заплешите
Ако вам није неугодно због чудних погледа упућених у вашем смјеру, ово је забавна вјежба. Мислите (или слушајте, ако можете) на неку плесну мелодију и завртите главом, подижите и спуштајте рамена и једноставно се препустите ритму, а све док сједите на мјесту. Не само што ћете трошити калорије, него ћете бити и боље расположени.

Затегните ноге
Испружите ноге све док не буду паралелно постављење с подом и фокусирајте се на затезање квадрицепса (предњих мишића на бедрима). Оставите ноге тако затегнуте неколико секунди, а затим их полако вратите на под и одмах поновите вјежбу. За постизање већег отпора, ставите једну ногу преко глежња друге, како бисте додали тежину док изравнавате ногу.

Фитнес у канцеларији / Фото: илустрација

Фитнес у канцеларији / Фото: илустрација

Будите немирни (али не и нервозни)
Лупкајте ногама о под, вртите се на столици и покрећите се што више без дизања: тако можете потрошити и до 100 калорија на дан.

Извор: РТРС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *