Вијести, Путовања

Грађани Србије масовно отказују Паргу, Закинтос, Кефалонију и Лефкаду

После серије јаких земљотреса који су погодли обалу Јонског мора, туристи из Србије отказују аранажмане за обај деоп Грчке и одлучују се за Халкидики и Солунску регију.

Пошто су најављени нови потреси, наши туристи своја летовања пребацују на север Грчке.

Кефалонија после последњег земљотреса/ Фото:АП

Кефалонија после последњег земљотреса/ Фото:АП

Многе туристичке агенције из западне Европе још раније су почеле туристима да враћају паре уплаћене за летовање, јер сеизмолози најављују да ће се земљотреси догађати до краја године.

На жалост многих љубитеља Кефалоније, у једном од јачих земљотреса уништена је и једна од најлепших плажа Грчке и Средоземља – Миртос, на коју су се сурвале тоне земље и стена.

Да подсетимао, најновији земљотрес јачине 4,6 степени по Рихтеровој скали погодио је у суботу грчко острво Кефалонију, 13 километара северозападно од места Ликсури, на дубини од два метара у Јонском мору.

После серије земљотреса, велики туристички центри на Кефалонији и Закинтосу су практично у рушевинама. Проблема има и у Парги. У овом делу Грчке оштећена су и многа апартманска насеља.

Кефалонију је 26. јануара погодио јак земљотрес јачине 5,8 степени Рихтерове скале који је натерао успаничено становништво на улице. Највећа оштећења регистрована су у два највећа града Кефалоније, Ликсурију и Аргостолију.

Извор: Новости

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *